Microsoft izbacuje nove alate za razvijanje Azure-a za itirijum blokčein

Microsoft je izbacio nove alate za razvoj Azure blokčeina za itirijum blokčein, navodi se u objavi na Microsoft Azure blogu 6. maja.

Nova ponuda će omogućiti ekstenziju za Microsoft-ov Visual Studio Code, a dizajniran je da pomogne developerima koji prave aplikacije na novu blokčein-kao-usluga (BaaS) platformu Microsoft-a, Azure blokčein servis.

Novi alati takođe se mogu koristiti i za stvaranje aplikacija na itirijum mreži i omogućuje developerima da koriste blokčein alate otvorenog koda poput Solidity i Truffle.

Dok Solidity i drugi alati za Visual Studio Code već postoje, u blog objavi se navodi da je ovo prvi put da su navedeni alati zvanično dostupni od Microsoft-a.

“Ovo još više dokazuje stepen investicije i posvećenosti koju Microsoft pokreće ka primeni DLT tehnologije u Enterprise-u ili čak i na javnim blokčein mrežama.

Programski kod novih alata, koji su kompatibilni sa Windows kao i MacOS operativnim sistemima, dostupni su na Github.

Kao što je prethodno saopšteno, američki prodajni lanac kafe Starbaks najavio je ove nedelje da će koristiti Azure blokčein servis Microsoft-a kako bi pratio proizvodnju kafe. Ova inicijativa je deo blokčein projekta pod nazivom “Od zrna do šolje”.

Azure blokčein servis trenutno podržava Quorum – itirijum platforma otvorenog koda koju podržava JPMorgan Chase – i navodno će pojednostaviti korišćenje konzorcijum blokčein mreža, od stvaranja do modifikacije.

U maju 2018. godine, MIcrosoft Azure je izbacio svoju uslugu za stvaranje blokčein aplikacija, Azure blokčein radionica, koja je dizajnirana da pojednostavi razvoj blokčein aplikacija tako što se unapred pruža infrastruktura.

U oktobru 2018. Godine, Nasdaq je najavio da će integrisati Azure blokčein tehnologiju u sopstvenom finansijskom okviru sa očekivanjem da će Azure povećati brzinu transakcija.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit