Menjačnica za kriptovalute Mt. Gox je počela da prima zahteve od poverilaca za povraćaj izgubljenih sredstava

Mt. Gox je otvorio potraživanja za poverioce, koji će trajati do 22. oktobra.

Poverioci hakovane japanske menjačnice za kriptovalute Mt.Gox su počeli da podnose zahteve za povraćaj sredstava, u četvrtak 23. avgusta.

Onlajn zahtev za procesuiranje, koji je objavljen od strane Nobuaki Kobajašija, opisuje razne zahteve koje poverioci moraju da ispune, dok će na podnošenje čekati do 22. oktobra.

Ova vest se pojavljuje posle prethodne objave ovog meseca, u kojoj zvaničnici objašnjavaju proces isplate kao i druge probleme.

“Ako se zahtev ne podnese do isteka roka, može doći do gubitka prava na povraćaj, tako da molim vas budite pažljivi,” upozorava Kobajaši.

Poverioci koji nemaju pristup njihovim nalozima na Mt. Gox treba da pošalju dokaz njihovog prava na povraćaj na adresu koju je Kobajaši objavio. Svi korporativni klijenti takođe moraju poslati zahteve poštom, dok Kobajaši obećava da će onlajn opcija biti moguća “čim pre”.

Poverioci koji nisu podneli svoje zahteve pre Mt. Gox-ovog bankrota u junu su sa velikim iščekivanjem čekali da ovaj proces počne.

Događaji u junu su doveli do podeljenih reakcija, uprkos olokšanju koje se osetilo kada je Kobajaši potvrdio da će obustaviti veliku rasprodaju bitkoina koja je prethodno obeležila Mt. Gox-ovo poslovanje.

Te rasprodaje su navodno prouzrokovale nestabilnost tržišta od kada su počele u novembru 2017.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline