MasterCard akvizirao tvrtku za kripto forenziku

Čini se da je MasterCardov fokus na kripto i digitalnu imovinu dobio veću dimenziju s obzirom na nedavni potez platnog giganta.

Prema priopćenju objavljenom u četvrtak, MasterCard je postigao dogovor o kupnji CipherTracea, obavještajne blockchain tvrtke koja se bavi kripto forenzikom za više od 900 kriptovaluta. Kao dio akvizicije, Mastercard kaže da planira integrirati operacije CipherTracea u svoja rješenja za cyber sigurnost digitalne imovine.

Akvizicija omogućuje MasterCardu prilagodbu financijskim regulacijama

Prema najavi, Mastercard će kombinirati svoje cyber mogućnosti s tehnologijom CipherTrace kako bi segregirali svoju karticu i arhitekturu plaćanja u stvarnom vremenu. Za Mastercard, sporazum će omogućiti klijentima i partnerima usvajanje digitalne imovine uz zadržavanje usklađenosti s odredbama o financijskim propisima.

Komentirajući akviziciju, Mastercardov šef kibernetičke i obavještajne službe Ajay Bhalla primijetio je da je rast kripto tržišta uzrokovao potrebu za pouzdanim i sigurnim operacijama. Doista, Mastercard je već neko vrijeme poznat igrač na sceni ulaganja u kripto i blockchain, uključujući partnerstva s istaknutim kripto pionirima u sektoru kripto kreditnih i debitnih kartica, poput Geminija i BitPaya.

MasterCard cilja na bolju poziciju u kripto svijetu

Još u srpnju, izvršni direktor tvrtke izjavio je da Mastercard mora uspostaviti značajnu prisutnost u kripto prostoru. U to vrijeme, platni gigant otkrio je planove da postane de-facto partner za testiranje stablecoina te za projekte digitalnih valuta središnjih banaka. U svibnju je tvrtka objavila istraživanje u kojem se navodi da 40% trgovaca namjerava usvojiti kripto za plaćanja tijekom 2022. godine.

Akvizicija velikog igrača u sektoru kripto forenzike, poput CipherTracea, moglo bi biti usmjereno na bolju interakciju sa središnjim bankama i izdavačima stablecoina. Samim time, MasterCard povećava svoju prisutnost i poziciju u svijetu digitalnih valuta. Ranije je također Crypto.com najavio planove za integraciju CipherTraceovog alata “Traveller” u svoj skup alata za compliance. Na taj način planiraju se osigurati i uskladiti s regulacijom FATF-a “Traveler Rule”.

* indicates required


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

The post MasterCard akvizirao tvrtku za kripto forenziku appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit