Manjak prodaje bitkoina pokazuje da je tržište stiglo do dna, rekao je Majkl Novograc za Yahoo

Izvršni direkot Galaxy Digital-a i zloglasni pobornik bitkoina Majkl Novograc kaže da je tržište kriptovaluta doživelo “umor od prodaje” i ponovo naglašava svoje verovanje da su cene stigle do dna (bottom), prenose razni mediji u petak, 21. septembra.

Kao deo svog govora za Yahoo Finance-ov drugi “All Markets Summit,” Novograc, koji je prošle nedelje izjavio da su kriptovalute dostigle svoj minimum, je rekao da pad cene bitkoina tokom godine pokazuje novonastalu stabilnost u ceni.

“Bitkoin je održao cenu na nivou od 6.000 dolara. Jeste manje od svog maksimuma, ali se uspostavio kao sredstvo očuvanja vrednosti,” rekao je publici u svom govoru, a prenosi Rojters, dodajući:

“Mislim da se institucije okreću investicijama. Neverovatno je šta se sve desilo.”

Bitkoin kao i ostali veći novčići beleže rast u petak posle nedelje mirovanja, dok BTC/USD prelazi 6.700 dolara.

Cena itirijuma se povećala za skoro 11% za 24h, dostignuvši nivo od 230 dolara prvi put od 6. septembra.

Novograc povezuje trenutno stanje akcija kanabisa sa stanjem bitkoina i itirijuma u 2017. godini.

“Cene akcija kanabisa su trenutno kao cene bitkoina i itirijuma u decembru prošle godine”, prenosi CNBC, predviđajući “nagli rast” ovog tržišta.

U četvrtak, 20. septembra, američki regulatori su ponovo odložili odluku o bitkoinovoj ETF aplikaciji od strane VanEck-a i SolidX-a, dok je cena počela da raste posle objave ove vesti.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline