Likvidator berze Cryptopia pita programere platforme kako da nadoknadi troškove korisnicima

Grant Thornton, firma koja je likvidirala hakovanu novozelandsku berzu kriptovaluta Cryptopia-u, je razgovarala sa programerima platforme o tome kako je najbolje da se to učini.

Grant Thorton cilja na “kolaboraciju”

Prema mejlu Grant Thornton-a od 23. septembra, njegovi rukovodioci planirali su da sprovedu mrežni sastanak za programere 7. oktobra. Mejl glasi:

„S obzirom na obim, složenost i jedinstvenu prirodu situacije u Cryptopia-i, poželjno je razviti kolaborativni odnos sa zajednicom programera.“

Ovaj potez predstavlja poslednji korak u nadoknadi klijenata berze, koji su nakon haka prošlog januara ukupno izgubili oko 4,2 miliona dolara.

U avgustu su već bile u toku pripreme za utvrđivanje vlasništva nad novčanikom, a proces likvidacije se ipak suočio sa raznim preprekama.

„Pozitivna poruka“

Prema rečima Grant Thornton-a, sastanak u utorak je trebao da objasni programerima postupak likvidacije i zatražiti pomoć u daljem postupku. U mejlu navode:

„Verujemo da je angažman od vitalnog značaja za ukupni uspeh likvidacije i pozitivna poruka za kripto zajednicu uopšte.“

Hak je nešto manji po obimu od ostalih zabeleženih u  2019. godini. Binance je automatski nadoknadio korisnicima 41 milion dolara ukradenih u maju, dok kanadska platforma QuadrigaCX ima gubitak od blizu 200 miliona dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit