Lihtenštajnska berza kripto sredstava dobila je od regulatora licencu za rad

Lihtenštajnska berza kripto sredstava (LCX), koja je usredsređena na profesionalne trgovce, nedavno je stekla “poslovnu licencu” u Lihtenštajnu, prema saopštenju za javnost podeljenim sa Cointelegraph-om 27. novembra.

Nova licenca koju je dodelilo Ministarstvo za ekonomske poslove u Lihtenštajnu je navodno prekretnica za LCX u razvoju “potpuno regulisanog blokčein ekosistema”, koji se bavi institucionalnim i profesionalnim investitorima.

Nakon nedavnog izdavanja dozvola, LCX planira da podnese zahtev za licencu kod Uprave za finansijsko tržište (FMA), kao i za saglasnost drugih regulatora o trgovini tokenima koji deluju kao hartije od vrednosti između ostalih ponuda, objavila je kompanija u saopštenju za javnost. Da bi dobio više licenci, LCX je navodno povećao nominalni kapital od 100.000 CHF (100.100 USD) do 1 milion CHF (1.1 milion dolara).

U zahtevu da se uskladi sa “svim regulatornim zahtevima” za sprečavanje pranja novca (AML) i politike verifikacije korisnika (KYC), LCX sada zvanično obezbeđuje institucionalne kripto igrače sa nizom usluga, uključujući trgovački pult, trezor za skladištenje i globalnu fiat-kripto berzu nazvanu Binance LCX.

Binance LCX predstavlja zajednički poduhvat između LCX i trenutno najveće svetske kripto berze Binance. Pokrenuta u avgustu 2018. godine, berza nudi trgovanje glavnim kripto parovima u odnosu na CHF i evre (EUR).

Takođe u avgustu, banka iz Lihtenštajna, Union Bank AG, otkrila je da je izdala sopstvenu kriptovalutu podržanu fiatom.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit