Kripto tržišta u oštrom padu, itirijum izgubio nedeljne dobitke

Kripto tržišta danas su zabeležila oštar pad, 18. septembra, kada je bitkoin (BTC) opao za 200 dolara, a tržišna kapitalizacija na 192 milijarde dolara u roku od nekoliko sati. U vreme pisanja, 93 od 100 top kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji su u crvenom, dok je gubitak među prvih 20 dostigao i do 10%, prema CoinMarketCap-u.

Market visualization from Coin360

Bitkoin (BTC) je u proteklih 24 sata opao za oko 3,5%, pošto nije uspeo da održi podršku na 6.500 dolara, a cena je pala za skoro 200 dolara u roku od pet sati. U vreme pisanja, glavnom kriptovalutom se trguje za 6.283 dolara.

Bitcoin price chart

Itirijum (ETH) je pretrpeo najveće gubitke među top 10 novčića po tržišnoj kapitalizaciji, što je skoro 11% u toku perioda od 24 sata, kada je opao ispod 200 dolara u roku od sat vremena. Glavnim altkoinom se trguje za 197 dolara u vreme pisanja, sa padom od 0,6% tokom perioda od 7 dana.

Ethereum price chart

Ukupna tržišna kapitalizacija opet je pala ispod 200 milijardi dolara i sada iznosi 192 milijarde, nakon dnevnog maksimuma od preko 204 milijarde dolara.

Total market capitalization chart

Dominacija bitkoina kao procenat tržišne kapitalizacije zabeležila je rast sa 55,5% na 56,4% u vreme pisanja.

Percentage of Total Market Cap (Dominance)

Među altkoinima, EOS i VeChain (VET) su zabeležili najveće gubitke u proteklih 24 sata, sa padom od 10,29% i 10,47%. EOS-om, petom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji, sada se trguje za 4.88 dolara, a VET, poslednji na listi top 20 novčića, trguje se za 0.0127 dolara.

Nedavno je viši službenik u Dubaiju, poručnik Dahi Kalfan Tamim, naveo da će digitalne valute “uskoro” zameniti keš, tvrdeći da je jedina prepreka velikom usvajanju ove industrije nedostatak svesti kod ljudi, kao i politika za prevenciju kriminala.

S tim u vezi, šef regulatornih odnosa Ripla za pacifičku Aziju i Bliski istok izjavio je danas da se kripto imovini i blokčein tehnologiji sada pristipa na više holistički način od strane globalnih kreatora politika.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline