Kripto tržišta su u padu nakon odlaganja bitkoin ETF-a od strane američkog SEC-a

Kripto tržišta su danas u crvenom nakon odluke SEC-a, bitkoin je izgubio skoro 500 dolara za dan, a značajne fluktuacije se javljaju među prvih 10 kriptovaluta.

Nakon solidnog rasta koji je rezultirao prelaskom preko 7.000 dolara, bitkoin (BTC) je izgubio oko 500 dolara za šest sati. U vreme pisanja, svih prvih deset kriptovaluta, osim tetera (USDT), su u crvenom, prema Coin360.

Market visualization from Coin360

BTC-om se trguje za oko 6.598 dolara u vreme pisanja, pao je za 5,29% u poslednjem danu i doveo cenu do novog nedeljnog minimuma. Taj pad prati vest da je američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) odložila svoju odluku o uvođenju i trgovanju bitkoin berzanskim fondom (ETF) do kraja septembra.

Bitcoin’s 24-hour price chart. Source: Cointelegraph Bitcoin Price Index

Itirijum (ETH) je takođe zahvaćen padom, jer je u poslednja 24 sata izgubio oko 6,64%. Drugom najvećom kriptovalutom se trguje za 377 dolara u vreme pisanja, čime je i on dostigao novi nedeljni minimum. Tokom meseca, cena ETH-a je pala za 23%.

Ethereum’s 7-day price chart. Source: Cointelegraph Ethereum Price Index

Prvih deset altkoina su čvrsto u crvenom, padajući za 4 do skoro 12 procenata. IOTA i ripl (XRP) pokazuju najveće gubitke od 8,52 i 11,46 procenata, a sledeći je lajtkoin (LTC) sa gubitkom od 8,5% na dan.

Među prvih 20 novčića po tržišnoj kapitalizaciji, itirijum klasik (ETC) je pretrpeo najveće gubitke, od čak 13% na dan i trguje se za 17,02 dolara u vreme pisanja. Kripto berza Coinbase je 7. avgusta uvela podršku za ETC na svojoj Coinbase Pro platformi. Juče je i kripto trgovačka platforma Robinhood takođe uvrstila ETC.

Ethereum Classic’s 1-day price chart. Source: CoinMarketCap

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta iznosi 236,7 milijardi dolara u vreme pisanja, što je za gotovo 15 milijardi dolara manje u odnosu na prethodni dan.

1-day chart of the total market capitalization of all cryptocurrencies from CoinMarketCap


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit