Kripto berza Kraken dodaje podršku za BAT i WAVES

Američka berza kriptovaluta, Kraken dodaje podršku za Basic Attention Token (BAT) i Waves (WAVES).

Prema navodima iz saopštenja od 21. avgusta, korisnici berze će moći da deponuju, povuku i trguju sa obe imovine počev od 22. avgusta. Kraken će kreirati trgovačke parove sa bitkoinom (BTC) i iterom (ETH), kao i sa fiat valutama kao što su evro i američki dolar.

“Prvo izvršenje trgovine trajaće malo duže, jer zahtevi za prodaju ne mogu biti postavljeni sve dok se depoziti ne dostave”, navodi se u saopštenju.

BAT je token koji je baziran na Itirijumu i osnovni token na decentralizovanom internet pretraživaču Brave. Dizajniran je tako da poboljša kako se kreatori sadržaja plaćaju i kako korisnici vide oglase.

U trenutku objavljivanja, BAT ima tržišnu kapitalizaciju od preko 233 miliona dolara i trguje se na oko 0,182 dolara – porast od 1,17% tokom prethodnog dana, pokazuju podaci sa CoinMarketCap-a.

WAVES pokreće Waves blokčein, platformu koja omogućava korisnicima da izrade sopstvene prilagođene tokene i predstavlja se kao budući najbrži blokčein na svetu.

Trenutno se Waves nalazi na 47. mestu među najvećim kriptovalutama prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, koja je u vreme objavljivanja vesti iznosila 121,8 miliona dolara. Waves se trguje na nivou od 1,22 dolara, što je pad od 2,2% u periodu od 24h.

Ranije ove nedelje, Nelson Majner, šef OTC deska u Krakenu, je rekao da je obim trgovine porastao za 20% u odnosu na početak 2018. godine.

Kraken jevvodeća severnoamerička berza kriptovaluta osnovana 2011. godine sa sedištem u San Francisku. Prema podacima sa CoinMarketCap-a, Kraken je 59. po veličini berza kriptovaluta sa dnevnim obimom transakcija od 189,5 miliona dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit