Kripto berza ErisX je prikupila 27,5 miliona dolara od Fidelity, Nasdaq Ventures i drugih

Kripto berza ErisX je prikupila 27,5 miliona dolara od Fidelity Investments-a i Nasdaq Ventures-a i drugih, izveštava Rojters 4. decembra.

Nasdaq je druga berza po veličini u svetu, dok američka investiciona firma Fidelity upravlja imovinom klijenata u vrednosti preko 7,2 triliona dolara.

Prema rečima Rojtersa, ErisX će ponuditi kako regularno trgovanje bitkoinom (BTC), itirijumom (ETH) i lajtkoinom (LTC), tako i tržištima fjučersa u narednoj godini, dok ne dobije regulatorno odobrenje.

Nasdaq je potvrdio svoje učešće Rojtersu bez preciziranja iznosa njihovog doprinosa, dok Fidelity nije odgovorio na zahteve Rojtersa za komentare.

Prema Tomasu Čipasu, izvršnom direktoru ErisX-a, svrha investicije je zapošljavanje osoblja i “izgradnja naše infrastrukture i osiguranje odgovarajućih koraka za razvoj regulisanog tržišta za digitalnu imovinu”.

U oktobru ove godine brokerska kuća TD Ameritrade je takođe uložila u ErisX , uz učešće investicione kompanije DRV Holdings i Virtu Financial. Rojters piše da su kompanije privatnog kapitala Valor Equity Partners i CBOE takođe učestvovale u investicijama.

Bloomberg je zabeležio ove jeseni da će ErisX takođe ponuditi podršku bitkoin kešu (BCH), ali u današnjem članku Rojter nije spomenuo ovaj altkoin.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit