Kripto berza Binance ulazi na evropsko tržište

Vodeća kripto berza Binance proširuje se na evropsko tržište pokretanjem nove platforme za fiat i kripto trgovinu, navodi se u saopštenju za medije podeljeno sa Cointelegraph-om 16. januara.

Kako se navodi u saoštenju, Binance pokreće novu platformu za trgovinu, pod nazivom Binance Jersey, koja je dizajnirana za fiat-kripto trgovinu u evrima (EUR) i britanskoj funti (GBP) u paru sa bitkoinom (BTC) i itirijumom (ETH) u Evropi i Velikoj Britaniji.

Trgovanje na Binance Jersey – uključujući parove kao što su BTC/GBP, ETH/GBP, BTC/EUR i ETH/EUR – postaće dostupno korisnicima berze nakon verifikacije naloga u skladu sa KYC procesom.

U saopštenju za medije, Binance je naglasio da bi proširenje na evropsko tržište moglo da pruži “slobodu od nesigurnosti bregzita, gde se evro i funta takođe dovode u pitanju.”

U avgustu, vodeća kripto berza Coinbase otvorila je sedište u Dablinu, navodno kao deo plana za nepredviđene situacije nakon što UK napusti Evropsku uniju.

U junu prošle godine, Binance je potpisao memorandum o razumevanju sa nezavisnom organizacijom koja predstavlja digitalnu industriju u Džerziju (UK ostrvo u Lamanšu), Digital Jersey.

Saradnja je predviđena za pružanje obuke u okviru programa za digitalne veštine organizacije u cilju promovisanja blokčein industrije u Džerzeju, kao i da podrži Binance u diskusijama o usklađenosti sa propisama protiv pranja novca.

Kao deo proširenja svoje ponude kripto novčića, Binance je otvorio trgovinu dva para koristeći Ripple (XRP) kao kotirajuću valutu prošlog meseca.

Pre toga, Binance je dodao stejblkoin vezan za američki dolar od strane Circle-a, kao kotirajuću valutu za nekoliko novih trgovačkih parova u kombinovanom stejblkoin tržištu (USD), uključujući Binance Coin (BNB/USDC), bitkoin (BTC/USDC), itirijum (ETH/USDC), ripl (XRP/USDC), EOS (EOS/USDC) i Stellar (XLM/USDC). Pored toga, Binance je takođe dodao USDC trgovački par sa stejblkoinom Tether.

Belorusija je juče pokrenula trgovinsku platformu koja omogućava korisnicima kupovinu tokenizovanih verzija deonica zlata, kao i drugih tradicionalnih imovina. Platforma je navodno primila 2.000 prijava za registraciju nakon samo dva sata od pokretanja.

ABCC kripto berza je najavila partnerstvo sa altkoinom tron juče, kako bi mogla da nudi tokene zasnovane na tronovom TRC10 standardu.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit