Kripto banka pod pokroviteljstvom Binance berze imenuje rukovodioca Dojč banke za novog izvršnog direktora

Malteška kripto banka Founders banka je imenovala bivšeg rukovodioca Dojč banke za svog novog izvršnog direktora, navodi Bloomberg u izveštaju od 9. maja.

Uz podršku velike globalne kripto berze Binance, Founders banka planira da pomogne firmama koje se bave blokčeinom i kriptom u obezbeđivanju finansijskih usluga od tradicionalnih bankarskih institucija, navodi se u izveštaju.

Novi izvršni direktor, Kenan Altunis, navodno će se u junu pridružiti timu Founders banke. Pre kripto banke, Altunis je navodno radio kao koordinator institucionalne grupe klijenata u korporativnoj i investicionoj Dojč banci, gde je radio direktno sa institucionalnim investitorima i regulatorima.

Prema izveštaju, Founders banka sada radi na dobijanju licence od Malteške službe za finansijske usluge da legalno posluje u Evropi.

Binance, koji je ušao u prvih 10 kripto-menjačnica po dnevnom obimu trgovanja, uložio je u Founders banku u julu 2018. godine – navodno  5% udela zajedno s drugim investitorima – dok je ukupna vrednost novca iznosila 155 miliona dolara. Kao što je objavljeno u to vreme, Founders banka je bila proglašena kao prva u svetu decentralizovana banka u vlasništvu zajednice, koja je omogućila vlasnicima da izdaju pravno obvezujuće tokene u zamenu za svoje investicije.

Nedavno, blokčein bezbednosna i kripto  kastodi firma BitGo imenovala je trgovinu na Vol stritu Nika Karmija za šefa finansijskih usluga. Ranije, Karmi je služio kao globalni šef poslovanja FICC-a u firmi Tower Research Capital, koja je osnovana od strane bivšeg vlasnika trgovačke kompanije Credit Suisse.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit