KPMG anketa: Američki potrošači izrazito voljni da koriste blokčein tokene

63% američkih potrošača doživljava blokčein tokene kao lak oblik plaćanja, pokazalo je novo istraživanje revizorske kuće KPMG.

VentureBeat je izvestio o rezultatima ankete 25. septembra, pozivajući se na prateću izjavu Arana Goša, blokčein lidera u KPMG-u:

“Tokenizacija […] pruža nadahnjujuće nove načine klasifikacije vrednosti, bilo stvaranjem novih sredstava ili preispitivanjem tradicionalnih […] Preduzeća koja iskoriste prednosti tokenizacije mogu otvoriti vrata za potpuno nova poboljšanja procesa rada, protoke prihoda i mogućnosti angažovanja kupaca.”

82% bi koristilo blokčein tokene u postojećim programima lojalnosti

Na osnovu nalaza svog istraživanja, KPMG je podvukao uverenje da blokčein infrastruktura može doneti značajnu stratešku poslovnu vrednost za trgovinu.

S transparentnošću i nepromenjivošću koji su široko prepoznati kao ključne prednosti blokčeina, čini se da postoji visok nivo prijemčivosti potrošača za inovaciju, bez obzira da li su i sami upoznati sa prednostima i manama tehnologije.

Iako je samo 33% potrošača “upoznato” sa svojstvima tokena zasnovanih na blokčeinu, 63% ih smatra jednostavnim oblikom plaćanja, a 55% veruje da mogu olakšati bolje šeme nagrađivanja.

82% potrošača otvoreno je za upotrebu blokčein tokena kao dela postojećeg programa lojalnosti, a 81% njih kaže da bi verovalo u upotrebu takvih tokena da su već prijavljeni u program lojalnosti firme. 79% anketiranih ispitanika reklo je da bi bilo spremno da koristi blokčein tokene ako se pokaže da su jednostavni – i intuitivni i privlačni – za upotrebu.

Usvajanje

Istraživanje KPMG-a je dalje pokazalo da je za brendove u industrijama u kojima već postoji visok nivo programa lojalnosti potrošača, potencijal tokenizacije veliki.

Industrije sa razvijenim programima lojalnosti su: restorani brza hrana/kafeterije (86%), elektronske kompanije (81%), banke i kompanije sa kreditnim karticama (87%) i kompanije za medije/telekomunikacije (79%).

Cointelegraph je nedavno objavio analizu nedavnih dešavanja u tokenizaciji finansiranja i produkcije filma, uključujući novi filmski fond u iznosu od 25 miliona dolara holivudskog glumca, reditelja, producenta Veslija Snajpsa.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit