Komisija za hartije od vrednosti optužila je trgovca na berzi da koristi Bitkoin kako bi sakrio dobit

Komisija za hartije od vrednosti podnela je tužbu protiv Filadelfije, trgovca na dnevnom nivou u Pensilvaniji Jozef Vilner-a, koji je navodno koristio bitkoin kako bi sakrio dobit.

U predmetu podnetom 30. oktobru 2017. godine, optuženi je nezakonito preuzeo više od 100 brokerskih računa i koristitio “sredstva žrtve kako bi veštački povećao cene akcija, a onda trgovao protiv njih kako bi ostvario visoku dobit”.

U svom saopštenju za javnost, Komisija je tvrdila da je Villner koristio usluge neimenovane bitkoin berze za pretvaranje sredstava iz američkih dolara u bitkoin kako bi sakrio svoj profit. Prihodi od razmene preneti su na drugu osobu koja nije bila uključena u predmet.

Deo saopštenja glasi:

“Da prikrije svoje isplate drugom pojedincu kao deo aranžmana, Vilner je navodno preneo prihod od profitabilne trgovine u kompaniju digitalnih valuta koja pretvara američke dolare u bitkoin i potom koristi bitkoine kao sredstvo plaćanje.”

Vilnerov metod

Na osnovu tužbe koju je podnela Komisija za hartije od vrednoati, Vilner i njegova grupa imali su najmanje 700.000 dolara prihoda iz svoje navodne prevare. U istrazi koju je sproveo tim za sajber kriminal Komisije za hartije od vrednosti, šema za preuzimanje računa predstavlja sve veću pretnju investitorima u maloprodaji.

Prema izveštaju direktora Sekretarijata za izvršenje sankcija Komisije Stefani Avakian, ovakav zločin je velika opasnost za maloprodajne investitore, tako da se novoformirana Sajber ​​jedinica fokusira na to.

“Preuzimanja računa su sve značajnija opasnost za maloprodajne investitore, i to je upravo vrsta prevare na koju se naša nova Sajber ​​jedinica fokusira.”

Sajber jedinica Komisije uvedena je u septembru 2017. Godine kako bi se fokusira na zločine koji uključuju digitalne valute, kao i početne ponude novčića (ICO) i tehnologiju distribuiranog registra, izmedju ostalog.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit