Količina Ethereuma u posjedu minera najviša od 2016.

Količina Ethereuma koju drže mineri dosegla je rekordnu razinu u američkim dolarima. Izgleda da mineri i dalje nerado prodaju drugu najveću kriptovalutu.

Saldo koji drže rudari Ethereuma najveći je od pokretanja projekta. Kad bi se sav njihov ETH pretvori u dolare, dosegnuo bi vrhunac od 1,85 milijardi dolara, prema podacima analitičke platforme Santiment. Tvrtka je izjavila da je 532.750 ETH najveći saldo koji mineri drže od 13. srpnja 2016. Taj iznos jednak je oko 0,45% ukupne cirkulirajuće ponude Ethereuma koja trenutno iznosi 117,8 milijuna ETH-a.

Mineri obično prodaju kripto imovinu redovito kako bi pokrili troškove koji uključuju troškove električne energije i hardvera. Trenutno odbijanje prodaje sugerira da mineri očekuju daljnja povećanja cijene.

Hash rate nije pao usprkos kineskom egzodusu

Hash rate Ethereuma, koja se često smatra odrazom zdravlja i sigurnosti mreže, pao je tijekom egzodusa minera iz Kine. Hash rate Ethereuma pao je na 477 TH/s krajem lipnja, ali se potpuno oporavio u posljednja tri mjeseca i dosegao nove vrhunce. Trenutno je doživio rast od 150% od početka godine.

To je unatoč tome što su Ethereum mining poolovi iz Kine stavili ključ u bravu, a SparkPool i BeePool su obustavili rad posljednjih tjedana. Zanimljivo je da tada nije zabilježen značajan pad hash ratea koji je 5. listopada dosegao rekordnih 745 terahaša u sekundi (TH/s) prema Bitinfochartsu.

Mineri Ethereuma su u rujnu počeli zadržavati ovu digitalnu imovinu nakon London hard forka koji se odigrao početkom kolovoza. Istraživanje kripto burze Kraken pokazalo je da rudari očekuju daljnja povećanja cijena zbog potencijalnih deflacijskih svojstava nakon lansiranja EIP-1559 koji burna dio od naknada za transakcije.

Otkako je nadogradnja implementirana 5. kolovoza, prema Ultrasound.Money web stranici već je burnano 473.120 Ethera, što je u dolarskoj protuvrijednosti oko 1,7 milijardi dolara.

Kako je nova ponuda Ethera postala oskudna, veliki postotak također je uložen u staking ugovor – ETH2.0 Beacon Chain. U pametnom ugovoru za ETH 2.0 staking nalazi se oko 6,7%, odnosno 7,9 milijuna Ethera koji su tamo zaključani do izlaska ETH-a 2.9. Po trenutnim cijenama od oko 3.655 dolara, to je približno 29 milijardi dolara. Više o nadolazećem ETH 2.0 saznajte ovdje.

* indicates required

The post Količina Ethereuma u posjedu minera najviša od 2016. appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit