Kineski regulatori spremni su da sprovedu inspekciju kompanija za rudarenje kriptovaluta

Regulatori u kineskoj autonomnoj provinciji Unutrašnja Mongolija i dalje vrše pritisak na kompanije za rudarenje kriptovaluta u toj provinciji.

Regulatori u kineskoj autonomnoj provinciji Unutrašnja Mongolija i dalje vrše pritisak na kompanije za rudarenje kriptovaluta u toj provinciji.

Global Times izvestio je 13. novembra da Autonomna regija Unutrašnja Mongolija na severu Kine pojačava pritisak na kompanije za kripto rudarenje, jer namerava da otpremi inspekcijske jedinice kako bi obezbedila „čišćenje i ispravljanje kompanija za rudarenje kripto tokena“ u regionu.

„Tržištu kripto tokena došao je kraj u Kini“

Kompanije za rudarenje kriptovaluta za čije se poslovanje smatra da nisu značajne za „realnu ekonomiju“ biće ključni ciljevi u ovim planiranim inspekcijama. Kao i one kompanije koje uživaju preferencijalne vladine politike, koje uključuju lokalne stope za struju, zemlju i poreze „pretvarajući se da su učesnici u big data sektoru“.

U septembru je objavljeno da je lokalna uprava izdala obaveštenje u kome se zahteva čišćenje firmi za kripto rudarenje. Pet odeljenja unutar Unutrašnje Mongolije osećalo je potrebu da ispravi sektor rudarenja u pokrajini, dok je u stavu regulatora navedeno da „sektor rudarenja“ virtualne valute pripada pseudo-finansijskoj inovaciji koja nije povezana sa realnom ekonomijom i ne treba je podržavati.”

Ostaje nejasno kako će ovaj talas novih inspekcija uticati na rudare koji posluju u Unutrašnjoj Mongoliji. Međutim, čini se da su mnogi koji su radili u lokalnoj industriji kriptovaluta već prešli u druge zemlje. Jang Vang, viši naučni saradnik sa finteh instituta Univerziteta Renmin u Kini, rekao je:

“Većina ljudi koje sam poznavao koji su radili u domaćoj industriji kripto tokena već su prebacili svoj posao u zemlje jugoistočne Azije poput Singapura. Osjećali su da je tržište kripto tokena u Kini prestalo.”

Kineska potrošnja na blokčein do 2023. godine premašiće dve milijarde dolara

Kineska potrošnja na blokčein tehnologiju premašiće dve milijarde dolara 2023. godine, prema najnovijem izveštaju, koji tvrdi da će razvoj blokčeina u Kini imati složene godišnje stope rasta od 65,7% u periodu od 2018. do 2023. godine.

Izveštaj je nadalje naglasio da je najveći deo potrošnje u Kini namenjen bankarskom sektoru u 2019. Dok su druge industrije koje troše velike potrošnje uključivale proizvodnju, maloprodaju i profesionalne usluge.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit