Kineska policija zaplenila 600 kompjutera korišćenih za rudarenje bitkoina u Tijanđinu

Na severu Kine, u gradu Tijanđin, policija je zaplenila 600 kompjutera korišćenih za rudarenje bitkoina, nakon što je abnormalna konzumacija električne energije privukla pažnju lokalnog operatora električne mreže – izveštava CNBC (25. arpil).

CNBC prenosi izveštaj lokalnog medijskog servisa, Xinhua, koji navodi izjavu lokalnog policijskog zvaničnika da je “to najveći slučaj krađe električne energije u poslednjih nekoliko godina” i da je sva oprema uključujući i veoma snažne rashladne uređaje takođe zaplenjena.

Xinhua nije objavila kada je oprema zaplenjena, ali je navodno pet osoba pod istragom, a jedna osoba je u pritvoru.

Zbog jeftine proizvodnje električne energije i hardverske infrastrukture, Kina je velika i snažna kripto rudarska sila. Nedavni izveštaj je pokazao da troškovi rudarenja u Kini idu do 3,172 dolara po koinu, što daje rudarima značajnu zaradu ako cena bude imala putanju fluktacije ka gore.

U 2017. godini, navodno je Kina stvarala između 50% do 70% ukupne rudarske snage. Međutim, ovog januara stigle su nove vesti o nameri Narodne banke Kine (PBOC) da ubrza regionalni regulatorni nadzor i potencijalno u budućnosti ograniči potrošnju električne energije koju rudari koriste.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline