Kineska energetska oprema za podršku španskoj farmi od 300 MW za kripto rudarenje

Kineska energetska kompanija Risen Energy sarađuje sa španskom farmom za kriptovalute, koja će razviti kapacitet do 300 megavata (MW) fotonaponske snage. Vest je objavio kineski medij PV Tech u četvrtak, 4. oktobra.

Nekoliko meseci nakon što je CryptoSolarTech potvrdio da gradi dve farme u blizini grada Malage koristeći energetski efikasnu tehnologiju, Risen “će razviti i preuzeti odgovornosti za inženjering, nabavku i izgradnju (EPC) projekta”, prema navodima iz novog izveštaja.

Za poređenje, bitkoin mreža troši prosečno oko 200 MW energije za rudarenje svakog dana, prema Bitcoin Energy Consumption Index.

U junu CryptoSolarTech je objavio sopstveni token preko ICO-a kako bi pomogao u finansiranju svojih operacija, što je povećalo prijavljivanje od 68,2 miliona dolara.

“Finansiranje projekta je osigurano protiv pokretanja i prodaje kripto tokena sa farmi i na osnovu 15-godišnjeg ugovora o kupovini električne energije (PPA)”, dodao je PV Tech.

Pre mesec dana, CryptoSolarTech je objavio da je od prva dva meseca postojanja prikupio 60 miliona evra (69 miliona dolara), zajedno sa zaključivanjem ugovora o snabdevanju električnom energijom sa Respira Energia iz Barselone.

Od kulminacije ICO projekata, token kompanije je izgubio ogroman udeo svoje vrednosti i nalazi se među prvih deset gubitnika ICO-a u istraživanju objavljenom krajem septembra.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.