Kina pokreće “pilot zonu” licenciranog blokčeina za dalju upotrebu tehnologije

Kineska provincija Hainan postala je domaćin “prve” zvanično licencirane “blokčein pilot zone” u ponedeljak, 8. oktobra, objavila je zvanična državna agencija za štampu Kine Ksinhua.

Sa svojom bazom u Hainan Resort Softvare Community (RSC), namenskom tehnološkom prostoru i softverskom parku, pilot zona uključuje nekoliko partnerstava, među kojima su glavni istraživački institut i inovacijski centar.

Prema rečima Ksinhua, Vang Jing, šef Hainan provincijskog odeljenja za industriju i informacione tehnologije, zona će dovesti međunarodne talente u Kinu:

“Pilot zona će se obavezati na privlačenje blokčein talenata širom sveta i istraživanje primene blokčeina u oblastima kao što su prekogranična trgovina, inkluzivno finansiranje i kreditni rejting”.

Istraživački institut dolazi kao zajedničko ulaganje između RSC i Univerzitetskog koledža Oxford Blockchain Research Centre na Univerzitetu Oksford, Univerzitet Remin iz UK. Pekinga će u međuvremenu sarađivati sa RSC-om o inovacionom centru specijalizovanom za institucije.

Vang je takođe napomenuo da će pilot zona “produbiti saradnju sa vodećim istraživačkim institucijama širom sveta i ključnim akterima u blokčein industriji”.

Uprkos tome što je Kina i zabranila razmenu i promovisanje kriptovaluta ove godine, čini se da je Kina i dalje posvećena podršci blokčein tehnologiji u javnom i privatnom sektoru.

Krajem prošlog meseca kineski gigant JD.com najavio je otvaranje vlastitog instituta koji razvija pametne gradove koristeći kombinaciju blokčeina i veštačke inteligencije (AI). Takođe u septembru, predsednik Kineske industrijske i komercijalne banke (ICBC) rekao je da će se banka usredsrediti na razvoj blokčein tehnologije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline