Kina: Meštani polažu kablove preko ribnjaka kako bi krali struju iz naftnih bušotina za rudarenje BTC-a

Policija u Kini je navodno prikupila dokaze da ljudi polažu kablove preko ribnjaka kako bi krali električnu energiju iz naftne bušotine i koristili je za rudarenje bitkoina (BTC). Vest je 13. juna objavio kineski tabloid The Global Times koji je pod pokroviteljstvom državne novinske grupe The People’s Daily.

U izveštaju se navodi da je policijska stanica Green Grassland Biroa za javnu bezbednost okruga Ćićihar bila upozorena na navodnu krađu električne energije nakon što je primila poziv šefa proizvodnje nafte u naftnom polju Dačing – najvećeg naftnog polja u Kini, koji se nalazi u provinciji Hejlungđang.

Kako bi istražila te navode, policija je, kako se izveštava, sprovela istragu iz vazduha koristeći bespilotne letelice na području od dva kilometra, i navodno je prikupila dovoljno dokaza za pokretanje krivičnog postupka.

The Global Times ne iznosi detalje o osumnjičenim osobama, niti o razmerama navodne krađe električne energije.

U oktobru 2018. godine, jedan kineski državljanin je osuđen na tri i po godine zatvora zbog krađe električne energije sa železničke stanice da bi snabdevao svoje opracije rudarenja kriptovaluta.

U Tajvanu, u decembru prošle godine, jedan građanin je uhapšen nakon što je optužen za krađu električne energije za rudarenje bitkoina i itera (ETH) u vrednosti od preko 100 miliona juana (14,5 miliona dolara).

U februaru ove godine, grupa osumnjičenih je uhapšena u nemačkom gradu Klingental u Saksoniji, nakon što su optuženi da su ukrali električnu energiju vrednu 3 miliona dolara kako bi upravljali farmom za rudarenje kriptovaluta.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline