KIK se sprema za pravnu bitku sa SEC-om!

Initial Coin Offering (ICO) postali su široko rasprostranjeni u prvom kvartalu 2018.-te godine, ali ovaj novi oblik financiranja ima i svoje negativne strane. Regulatori SAD-a kontinuirano poduzimaju mjere protiv ICO-a. Jay Clayton, povjerenik u američkom Povjerenstvu za vrijednosne papire (SEC), ranije je izjavio da ICO-ovi nisu izuzeti od financijskog zakonodavstva. Prema Claytonu, ICO-ovi su izuzetno rizični i povezani s prijevarama i manipulacijama, javlja CoinSpeaker. Jay Clayton je rekao kako vjeruje da je svaki ICO koji je do sada vidio security.

Clayton se vodi prema zakonu  iz 1934. o Securities Exchange Act u kojemu piše da pod vrijednosni papir spadaju sve dionice, obveznice, budućnosnice, certifikati i ostali ugovori o dijeljenju profita, ali ne uključuje valutu.

“The term ‘‘security’’ means any note, stock, treasury stock, security future, security-based swap, bond, debenture, certificate of interest or participation in any profit-sharing agreement… but shall not include currency or any note, draft, bill of exchange, or banker’s acceptance which has a maturity at the time of issuance.”

KIK-ov ICO

ICO-ovi su postali razlog neslaganja između SEC-a i kanadskog giganta, društvene mreže Kik koji planira odvesti SEC na sud zbog potencijalne zakonodavne mjere protiv ICO-a za token KIN iz 2017. godine.

U 2017. godini, Kik je prikupio gotovo 100 milijuna dolara za KIN token koji će 15 milijuna korisnika koristiti kao primarnu valutu transakcije. Više od 10.000 ljudi iz 117 zemalja sudjelovalo je u ovom događaju distribucije tokena. U prvih 48 sati ponude je prikupljeno 42 milijuna USD od ukupno 98.8 milijuna USD.

Prema navodima Kik-ovog izvršnog direktora Teda Livingstone-a, nekoliko dana nakon što im je počela prodaja tokena, SEC je počeo poduzimati izvršne mjere nad njihovim ICO-om.

Pobjeda KIK-a je pobjeda kripto industrije

Livingstone je također govorio za Wall Street Journal o nadolazećoj pravnoj bitci tvrtke s regulatornim gigantom Washington DC-a. Tvrtka vjeruje da bi njezino pobijanje moglo predstavljati presedan za cijelu kripto industriju. Kik-ovi odvjetnici rekli su kako bi njihova pobjeda naglasila greške u regulatornom sustavu i pristupu SEC-a prema ICO-ovima.

“Bringing the proposed enforcement action against Kik and the foundation would amount to doubling down on a deeply flawed regulatory and enforcement approach.”

Ako sudac utvrdi da Kik-ov ICO nije bilo ponuda vrijednosnih papira, tvrtka će biti oslobođena  visokih kazni i drugih strogih mjera. Štoviše, takva odluka će također pomoći desetinama drugih projekata koji se bore sa SEC-om.

Sama tvrtka vjeruje da je KIN “jedna kriptovaluta koja je uistinu valuta”. Podržan s više od 30 aplikacija kojima se trguje u trgovinama Google Play i iOS App, KIN koristi više stotina tisuća ljudi.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit