Kako je prošla Rethink Trust konferencija u Amsterdamu?

Konferencija Rethink Trust održala se u petak, 29. lipnja u Amsterdamu, a u svojem bogatom programu najavljeno je bilo mnoštvo govornika i radionica. Statistika pokazuje da je radionici prisustvovalo preko 400 posjetitelja, a ispred njih je stalo 25 predavača.

Domaćini i organizatori ove konferencije bili su Intellectsoft Blockchain Lab, poduzeće koje se bavi blockchain konzaltingom, a u svojem sastavu ima inženjere i stručnjake koji se bave developmentom i razvojem kriptovaluta na području Istočne Europe.

Veliki interes oko blockchain tehnologije na tržištu iziskuje i održavanje kvalitetnih konferencija o ovoj temi stoga su se na konferenciji dotaknule razne teme inženjeringa i use casova u stvarnom svijetu Blockchaina.

Na Rethink Trust konferenciji sudionici su bile i tvrtke kao što su Philips, KLM, Oracle, ING, Accenture, PwC, Shell, AWS, Deutsche Bank, Booking.com, Amazon, TheFork i razni drugi. Poznate ličnosti došle su iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Srbije, Nizozemske i šire, a svi su dijelili svoje iskustvo i uvid u industriju pa su tako i predstavljene organizacije IBM, Oracle, Bosch , ING, Coinbase, BANKEX, Zededa, We.Trade i druge.

Organizatori konferencije iskazuju visoko zadovoljstvo i kažu da su ostvarili svoj cilj jer je Rethink Trust konferencija okupila lidere blockchain tehnologije, a zadovoljstvo se moglo vidjeti i na posjetiteljima te se zahvaljuju svim sponzorima i govornicima jer bez njih ovo ne bi bilo ostvarivo.

Prva Blockchain konferencija s fokusom na poduzetništvo

Konferencija je najavljivala dva ključna predavača Christopher Ferris i Mariana Gómez de la Villa.

Christopher Ferris iz IBM-a koji je na IT sceni već 38 godina, govorio je o potencijalu Blockchain tehnologije te kako se njome osigurava vjerodostojnost koja je prijeko potrebna na tržištu. Kroz svoje predavanje dotaknuo je i blockchain u financijama, zdravstvu, ali i naglasio kako je ova tehnologija aktivna tek nekoliko godina te se prava istraživanja i eksperimentiranja njome provode tek unatrag 5 godina. Uz to je i spomenuo neke od svojih projekta u kojima je surađivao s više od 260 članova diljem svijeta.

Mariana Gómez de la Villa iz ING-a, predstavnica Blockchain programa kojim se želi razviti puni potencijal i vrijednost Distributed Ledger tehnologije govorila je da će se ovo razviti još više i da ćemo se na kraju udaljiti od početne ideje Blockchaina. Posebnu pozornost skrenula je na to da Blockchain nikada nije bio dizajniran za rješavanja financijskih pitanja, a danas je preko 30% projekta koji se baziraju na ovoj tehnologiji usmjereno na bankarstvo i financije. Uz to je donijela primjere iz ING-a kao što je projekt LEIA. Njezin osobni doprinos ovoj industriji su čak 44 Proofs of Concept (POC).

Iako je predavača bilo mnoštvo i svaki od njih dao je svoj uvid u blockchain industriju, istaknut ćemo govor još jednog predavača, a to je Nick Kurat – direktor Intellectsoft Blockchain Lab-a. On je naveo da trenutačno postoji gotovo 300 poduzeća koja se bave istraživanjem i eksperimentiranjem prednostima i nedostatcima blockchaina. Uz to je dao zanimljivu tezu u kojoj je rekao da su kriptovalute i Blockchain u 2017.-toj bili preveliki da bi ih se ignoriralo, dok su 2018.-toj već preveliki da dožive neuspjeh. Također je i ispred posjetitelja stavio graf u kojem pokazuje rast blockchain industrije do $3,1 bilijuna do kraja 2030.-te.

U konačnici ova konferencija postavila je visoka očekivanja u startu, ali i ispunila očekivanja svih koji su joj prisustvovali.

Ako vas zanima više informacija o tome kako je sve proteklo, posjetite službene stranice konferencije.

The post Kako je prošla Rethink Trust konferencija u Amsterdamu? appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline