Južnokorejski Internet gigant Kakao lansira blokčein platformu u junu

Blokčein kompanija “Ground X”, podružnica južnokorejskog internet giganta Kakao Corp., objavila je datum lansiranja svoje vlastite blokčein platforme.

Prema najavi, Klaytn glavna mreža će biti lansiran 27. juna 2019. godine i navodno će biti glavni pokretač usvajanja blokčein tehnologije u zemlji. Kakao ima 96% tržišnog učešća u Južnoj Koreji, uz prisustvo u porukama, igrama, uslugama sadržaja, finansijskim uslugama i mobilnim uslugama.

Kakao je objavio svoju nameru da lansira blokčein platformu prošlog marta i objavio je testnet verziju Klaytn-a u oktobru. Platforma se fokusira na decentralizovane aplikacije (DApps). Od oktobra prošle godine, developeri su radili sa desetak domaćih i međunarodnih partnera kako bi testirali novi ekosistem.

Nedavno, Kakao je ponovio svoj ICO projekat kako bi prikupio dodatnih 90 miliona dolara za Klaytn. U decembru, firma je objavila planove za prikupljanje ukupno 300 miliona dolara putem Ground X-a kako bi razvila izvorni token.

Kakao takođe ima planove da objavi integrisani kripto novčanik u svojoj aplikaciji za razmenu poruka, KakaoTalk, nakon objavljivanja Klaytn glavne mreže, prema navodima Fnnews.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit