Južnokorejska kripto berza Bithumb pokreće platformu za OTC trgovanja

Vodeća južnokorejska berza kriptovaluta Bithamb je zvanično pokrenula kancelariju za vanberzansko trgovanje (OTC) pod nazivom Ortus, prema saopštenju objavljenom 7. februara.

Kompanija Bithumb Global Limited sa sedištem u Hong Kongu poseduje prava na brend Ortus, koji je specijalizovan za usluge institucionalnih investitora. Nakon završetka inspekcije KYC i AML procedura, institucionalni investitori će moći da koriste usluge Ortus-a, uključujući nadzorne transfere sredstava i pristup OTC trgovačkoj kancelariji.

OTC trgovanje je opcija za institucionalne investitore koji žele da trguju velikim količinama, jer im omogućava da direktno trguju međusobno, a ne da trguju preko same kripto berze.

U novembru 2018. godine, vodeći provajder kripto-berze i novčanika Coinbase u Sjedinjenim Državama pokrenuo je svoju vanberzansku trgovinu za institucionalne klijente. Bittrex, takođe američka berza, otkrila je i planove za pokretanje OTC trgovačkog centra sredinom januara.

A krajem prošlog meseca, Binance, vodeća globalna berza kriptovaluta, objavila je da je pokrenula svoj vlastitu OTC trgovačku kencelariju za veće transakcije.

Bithumb je rangiran prvi na CoinMarketCap-u po obimu trgovanja od oko 1 milijardu dolara na dan, zauzimajući značajno nižu tačku od korigovanih volumena, što isključuje tržišta bez naknada i transakcija za rudarenje.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit