Južna Koreja počinje sa obukom preko 40 blokčein stručnjaka

Južna Koreja je počela kurs u trajanju od 6 meseci kako bi od 42 učesnika napravila “blokčein stručnjake”, prenose lokalni mediji u ponedeljak, 3. septembra.

Sa ciljem da poveća dostupnost stručnjaka u brzo rastućoj blokčein ekonomiji u Južnoj Koreji, kurs je rezultat parnerstva između Ministarstva za tehnologiju i ICT, Korean Standards Association (KSA) i IoT i blokčein startapa iz Hong Konga Waltochain.

Kurs će imati fokus na tome da spremi učesnike za “momentalno” zaposlenje posle završetka kursa u januaru 2019.

“Pružićemo pomoć prilikom zaposlenja i za startapove kao i pomoć pri obuci zaposlenih, i pomoćićemo u gradnji zdravog blokčein ekosistema”, prenosi KI News citirajući Wang Sang Hyeong-a koji je generalni sekretar Waltochain-a.

Ovaj potez je deo velikog investicionog projetka južnokorejske države koji će trajati i posle 2023. Kao što je Cointelegraf izvestio, investiranje u blokčein i tehonologije povezane sa njim kao što su veštačka inteligencija (AI) su prešle brojku od 4,4 milijarde dolara za sledeću godinu.

U međuvremenu, u novembru, državni blokčein hakaton će dodeliti nagrade posvećenim timovima koji demonstriraju nove slučajeve korišćenja tehnologije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit