Japanski regulator odobrio licencu za plaćanje za aplikaciju na bazi blokčeina SBI Ripple-u Azija

Kompanija za finansijske usluge SBI Holdings objavila je da je obezbedila licencu od strane japanskih regulatora za zajedničku operaciju prenosa novca sa Riplom u saopštenju, 26. septembra.

SBI Ripple Azija, poduhvat koji je u razvoju sa Riplom od 2017. godine, sada ima dozvolu za elektronsko plaćanje kao “pružalac usluga elektronskih poravnanja” prema zakonu koji je donet u martu te godine.

Prema izjavama SBI-a, njegova aplikacija za pametne telefone MoneyTap – koja će korisnicima omogućiti slanje plaćanja putem platforme zasnovane na tehnologiji distribuiranog registra (DLT) – sve je bliža tome da postane dostupna za širu javnost. U izjavi se dodaje:

“SBI Ripple Azija planira da registruje elektronsko poravnanje i druga preduzeća za poravnanje radi pravilnog sprovođenja elektronskih plaćanja i drugih aspekata poravnanja koji se odnose na MoneyTap u budućnosti.”

U junu je SBI Holdings pokrenuo sopstvenu menjačnicu VCTRADE, sa riplom (XRP) kao prvim koji će biti podržan, a bitkoin (BTC) će biti priključen kasnije. Ranije ove sedmice, SBI Holdings je objavio da će testirati svoj “S coin” zasnovan na blokčein tehnologiji za kupovinu u maloprodajnim trgovinama za korisnike pametnih telefona.

Japan nastavlja da pooštrava regulatorni nadzor sektora berzi kriptovaluta, s obzirom da je Agencija za finansijske usluge (FSA) potvrdila da će novi učesnici na tržištu biti podvrgnuti sve strožijim proverama pre nego što dobiju potrebnu dozvolu.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline