Japanska kripto berza Bitpoint doživela hak – ukradena imovina u vrednosti 32 miliona dolara

Japanska kripto berza Bitpoint je obustavila sve usluge nakon što je izgubila 32 miliona dolara u haku u kojem su ukradeni XRP i BTC, kao i druge kriptovalute.

U službenom saopštenju objavljenom 12. jula, Bitpoint je objavio da je izgubio oko 3,5 milijardi jena (~32 milijona dolara), od čega 23 miliona dolara koji su pripadali klijentima i 9,2 milionda dolara koji su pripadali berzi.

Blumberg je izveštavao da su deonice Remixpoint-a (matične kompanije berze) izgubile 19% u vrednosti nakon vesti o incidentu, te da je u Tokiju bilo prekinuto sa njihovim trgovanjem. Uz XRP i bitkoin, ukupno je pokradeno pet kriptovaluta iz hot novčanika među kojima su i lajtkoin (LTC) i iter (ETH).

Smatra se da su imovine iz cold novčanika ostale nekompromitovane, navodi se u Bitpoint saopštenju.

Bitpoint je jedna od mnogobrojnih kripto berzi u Japanu kojima je uručen nalog za poboljšanje poslovanja od japanskog finansijskog regulatora, Agencije za finansijske usluge (FSA), tokom opsežnih inspekcija preduzeća u sektoru, prenosi Blumberg.

Kao što je ranije objavljeno, do sada najveći hak od 534 miliona dolara u NEM tokenima ukradenih sa japanske berze Coincheck u januaru 2018. godine se pripisuje činjenici da su tokeni bili u hot novčaniku male sigurnosne zaštite.

U 2019. godini, majski hak kripto berze Binance je otvorio sezonu ove godine, jer su nakon tog haka najmanje još osam berzi prijavile krađe, poslednja u nizu je singapurska Bitrue.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit