Izveštaj: Coinbase-ov i Krakenov obim trgovanja zabeležio pad za više od 70%

Najveća američka kripto berza Coinbase suočava se sa žestokom konkurencijom od azijskog Binance-a i OKEx-a, otkrivaju podaci od 20. avgusta, s obzirom da je njegov promet trgovanja pao za skoro 85%.

Podaci izrađeni od strane Diar-a pokazuju da je trgovanje njihovo drastično opalo od početka 2018. godine, Binance i OKEx su ili zabeležili stabilnu aktivnost ili čak porasli.

Od januara do jula, obim trgovanja američkim dolarima na Coinbase-u je opao za 83%, dok je na drugoj velikoj platformi Bitstamp ta brojka porasla 73%.

Istovremeno, obim trgovanja Binance-a porastao je za 21% u julu u odnosu na jun, dok je OKEx postavio novi rekord prošlog meseca.

“Preko 50% obima trgovanja na tržištima kriptovaluta se vrti oko onih velikih – bitkoin, itirijum, XRP, bitkoin keš i lajtkoin”, navodi publikacija u komentarima o rezultatima.

“Međutim, propast tržišta zahvata velike menjačnice u SAD-u. Obim trgovanja na Coinbase-u, Bitstamp-u i Krakenu zabeležio je strm pad.”

Uprkos trendu opadanja cena altkoina tokom godine, Binance, koji nudi veliki broj altkoina, čini se da ih je upotrebio u svoju korist.

Coinbase sustiže, međutim, Diar je napomenuo da njegova podružnica Paradex uvodi Binance-ov BNB token, kao i HT token kineskog Huobi-a “u nastojanju da osvoje trgovce na svojoj platformi”.

Binance, OKEx i Coinbase  u međuvremenu vode agresivne međunarodne politike širenja, nedavno je objavio Cointelegraph.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit