Izveštaj: Aplikacija za trgovanje Robinhood će prikupiti 200 miliona dolara u novoj rundi finansiranja

Aplikacija za trgovinu akcijama i kriptovalutama iz SAD-a Robinhood će prikupiti najmanje 200 miliona dolara u novoj rundi finansiranja, izveštava Blumberg 24. maja.

Prema izveštaju, nepoznat izvor upoznat s tim pitanjem je razgovarao o planovima kompanije da prikupi dodatna sredstva. Štaviše, Blumberg prenosi da bi ova runda povećala vrednost firme na 7 do 8 milijardi dolara, ali da se neki od detalja mogu promeniti.

Drugi ljudi koji su upoznati sa tom temom takođe su rekli za Blumbergu da nova sredstva dolaze od postojećih investitora, od kojih su svi tražili da ne budu indentifikovani i da zadrže detalje za sebe. Dok se, kako se izveštava, pregovori o finansiranju odvijaju, daljnja runda finansiranja mogla bi povećati vrednost kompanije na 10 milijardi dolara, ali se ti brojevi mogu menjati dok se posao ne završi.

Robinhood, koji omogućava trgovanje akcijama bez provizije, prvi put je uveo trgovanje za bitkoin (BTC) i iter (ETH) u januaru prošle godine.

Kako je Cointelegraph objavio ranije ove sedmice, Robinhood je zvanično lansirao svoju aplikaciju za kripto trgovanje u Njujorku, nakon što je u januaru 2019. godine Odeljenje za finansijske usluge Njujorka kupilo BitLicense.

Takođe tokom ove nedelje, novi pregled berzi za april 2019. od provajdera kripto podataka Cryptocompare otkrio je da su centralizovane kripto berze zabeležile značajan porast obima trgovanja tokom aprila.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit