Itirijum korisnik koji je greškom platio rudarsku naknadu od 365.000 dolara podelio gubitak sa pulom

Itirijum (ETH) rudarski pul Sparkpool je potvrdio da se dogovorio sa korisnikom koji mu je greškom poslao preko 300.000 dolara naknade za rudare.

Pomenuti korisnik je navodno pomešao polje u koje se unosi željena količina ETH-a za slanje sa poljem koje je namenjeno za proviziju.

Tri transakcije emitovane na Itirijum mreži imale su ukupnu proviziju za rudare od 2.730 ETH-a (trenutno vrednih oko 365.800 dolara).

Iako su okolnosti zbog kojih je do ovoga došlo i dalje nepoznate, Sparkpool se naknadno složio da vrati pola od rudarske naknade od 2100 ETH, koja predstavlja najveću od tri transakcijske naknade.

Iznos povraćaja je došao iz sugestije pošiljaoca, koji je želeo da se zahvali developerima pool-a za pomoć u vraćanju sredstava.

“Hvala SparkPool-u i njegovim rudarima što su nam pomogli da povratimo gubitak, mi smo spremni da podelimo polovinu od 2100 ETH-a sa rudarima kako bi im zahvalili na njihovom integritetu”, napisao je pošiljalac.

Izdavši povraćaj od 1.050 ETH-a, Sparkpool je odgovorio na kineskom i engleskom jeziku, a druga poruka glasi: „Hvala na razumevanju i velikodušnosti. – SparkPool.”

Priroda mnogih javnih blokčeinova je da se transakcije poslate sa greškama ne mogu menjati nakon što pošiljalac potvrdi da ih želi izvršiti.

Drugi, kao što je EOS, sadrže karakteristiku kojom pojedine strane mogu da preokrenu transakcije, što je dovelo do mnogih kritika od strane kripto zajednice.

Kako je preneo Cointelegraph, EOS je ove sedmice zebeležio čudan događaj kada je korisnik uspeo da emituje na mrežu jednu uplatu od jednog triliona EOS tokena – nekoliko puta više od dostupne ponude.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit