Istraživanje: Većina investitora smatra da su kriptovalute balon

Prema istraživanju Cayman Alternative Investment Summit (CAIS) iz 2019. godine, investitori smatraju da kriptovaluta predstavlja balon. Rezultati ankete su dati u saopštenju za medije sa Cointelegraph-om od 25. februara.

Kako bi pripremili istraživanje, istraživači su navodno ispitali oko 100 alternativnih investitora i menadžera, koji su učestvovali na šestoj godišnjoj konferenciji CAIS-a od 6. februara do 9. februara 2019. Godine.

Studija je pokazala da 45% anketiranih investitora smatra da je digitalna valuta klasa imovine koja trenutno najviše predstavlja balon. 20, 19 i 16 procenata ispitanika reklo je da misle da američke akcije, leveridž tržište pozajmica i privatni krediti predstavljaju balon.

Na pitanje o tehnološkim promenama od kojih se najviše očekuje da će uticati na tržište, 45% ispitanika navelo je automatizaciju i mašinsko učenje, dok 38% njih veruje da će blokčein imati najveći uticaj na globalnom nivou.

Ranije u februaru, šef za globalna istraživanja u Bitwise Asset Management-u i predsednik ETF.com-a, Met Hogan je rekao da postoji mnogo onoga što on definiše kao lošu aktivnost vezanu za balone u kripto industriji koja se trenutno “raščišćava”. U istom trenutku, Hogan je naglasio da je on “daleko više optimističan u vezi kripto sredstava” nego u vezi blokčeina.

U intervjuu za Bloomberg TV, Majk Novograc, bivši partner Goldman Saksa i osnivač kripto trgovačke banke Galaxy Digital, tvrdio je da se “nećemo povući pred balonom”, navodeći 8.000 dolara kao izvodljivu srednjeročnu cenu za bitkoin (BTC). Razmišljajući o dugotrajnoj kripto zimi, Novograc je podsetio da je prošla godina pokazala “koliko bolni mogu biti baloni”.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline