Istraživanje: Obim trgovanja na Coinbase berzi dostigao je najniži nivo na godišnjem nivou u trećem kvartalu

U trećem kvartalu 2018. obim trgovanja u američkim dolarima na Coinbase berzi iz San Francisku dostigla je najnižu cenu na godišnjem nivou, prema nedavnoj analizi Dair-a, objavljenoj 8. oktobra.

Prema dijagramu ispod, u trećem kvartalu 2018. godine, obim trgovanja u američkim dolarima na Coinbase-u je pao na najniži nivo tokom prošle godine. U poređenju sa istim periodom prošle godine, obim trgovanja u bitkoinu (BTC) trenutno je nešto veći, oko 5,4 milijarde dolara u odnosu na 4,6 milijardi dolara u 2017. godine. Obim trgovanja itirijuma (ETH) i lajtkoina (LTC) predstavlja najveći pad.

Source: Diar

Performanse druge velike kripto berze, Bitstamp, su nešto bolje. Obim trgovanja BTC-a iznosi oko 4,4 milijardi dolara, dok je u istom periodu prošle godine iznosio oko 4,6 milijardi dolara. ETH obim trgovanja porastao je dva puta i trenutno iznosi 669,1 miliona dolara u poređenju sa 322,8 miliona dolara u septembru prošle godine. Najznačajniji pad ove godine predstavlja LTC, sa sadašnjim obimom od 113,4 miliona dolara u odnosu na 266,2 miliona dolara prošle godine.

Source: Diar

Dok obim trgovanja može biti nizak na berzi, Coinbase je aktivno diversifikovao i proširio svoje usluge. Prošlog meseca berza je objavila novu verziju pod nazivom “Coinbase Bundles”, koja je dizajnirana da pojednostavi trgovinu kriptovalutama. Bundle se sastoji od pet kriptovaluta podržanih na Coinbase-u; BTC, ETH, LTC, BCH i LTC.

Coinbase je takođe najavio novi proces koji će mu omogućiti brže izlistavanje više digitalnih sredstava. Međutim, proces se odnosi samo na digitalna sredstva koja su u skladu sa lokalnim zakonom, što znači da određena sredstva koja su navedena na platformi mogu biti dostupna samo kupcima u određenim jurisdikcijama.

Prošle nedelje, Cointelegraph je objavio da Coinbase navodno završava pregovore koji bi vrednovali kompaniju na 8 milijardi dolara. Coinbase je navodno u pregovorima sa Tiger Globalom i njegovim akcionarima u vezi sa mogućom investicijom od 500 milijardi dolara. Izvori su navodno izjavili da će Coinbase u svoj trezor da doda 250 miliona dolara, dok bi se za kupovinu postojećih investitora moglo naći još 250 miliona dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline