Istraživanje centralne banke Južne Koreje: Više od 20% građana je upoznato sa kriptovalutama

Prema istraživanju južnokorejske centralne banke, Banke Koreje (BOK), mladi građani u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, ne samo da su upoznati sa kriptovalutama, već su spremni i da investiraju u njih, usled pomame za digitalnim valutama u državi, izveštava predstavnik lokalnih vesti, Jonhap, u utorak 27. marta.

Prema istraživanju južnokorejske centralne banke, Banke Koreje (BOK), mladi građani u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, ne samo da su upoznati sa kriptovalutama, već su spremni i da investiraju u njih, usled pomame za digitalnim valutama u državi, izveštava lokalni list Jonhap, u utorak 27. marta.

Anketa Banke Koreje je pokazala da 21,6% od ukupno 2.511 ispitanika ima svest o digitalnim valutama.

U okviru ovih 21,6%, procenat ispitanika koji su u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, porastao je na 29,4%, odnosno na 40,3%. Dalje, procenat onih koji žele da investiraju u kripto iznosio je 24,2% za ispitanike koji su u dvadestim i 20,1% za one koji su u tridesetim godinama.

Što se tiče starije populacije, brojevi su znatno manji. Samo 5,7% ljudi u šezdesetim i 2,2% onih u sedamdesetim godinama je izjavilo da je čulo za kriptovalute, dok je 6,8% odnosno 8,3% tvrdilo da bi uložilo u kripto.

U oktobru 2017. godine, guverner Banke Koreje, Li Ju-Jeol, izjavio je da će kriptovalute biti regulisane u zemlji kao roba sa dodatom vrednosti, pre nego kao valuta:

“Teško je posmatrati virtualne valute kao novac, gledano u odnosu na način na koji ga definiše Banka međunarodnih poravnanja (BIS). Regulativa (virtualnih valuta) je određena prema tome što se one smatraju za robu sa dodatom vrednosti. One ne mogu biti regulisane na nivou valute.”

Nedavno je Cointelegraph izvestio da je 21,2% američkih studenata koristilo pozajmicu za finansiranje investicije u kriptovalute, dok zaposleni u kripto sektoru radije žele da budu plaćeni u kriptovalutama.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit