Istraživanje: Bitkoin je najvolatilniji u 1h ujutro po griniču

Istraživači u kompaniji za kripto-analizu LongHash su otkrili da je u 1h ujutro po griniču (2h ujutro kod nas) najveća volatilnost bitkoina (BTC) u protekle dve godine.

U to vreme bitkoin je zabeležio više dnevnih skokova i padova nego u bilo kom drugom satu u toku dana u periodu od 2017. do 2019. godine, prema istraživanju koje je objavio LongHash 17. jula.

LongHash istraživanje se zasniva na arhivama kripto cena iz vodeće američke kripto-berze Coinbase.

Kompanija sa sedištem u Hong Kongu je prikupila podatke iz Crypto Data Download-a o cenama na Coinbase-u u periodu od 6. Jula 2017. do 2. Jula 2019. godine i analizirala maksimalne i minimalne cene za svaki sat svakog dana. LongHash je zatim uporedio svaki sat sa ostalih 23 sata iz istog dana, navode iz kompanije.

Kao što je LongHash predstavio, u 1h ujutro po griniču je zabeležena najveća aktivnost na kripto tržištima, a nakon tog perioda najaktivniji je period oko ponoći, što je prouzokovano ukrštanjem trgovinskih aktivnosti u Aziji i Severnoj Americi.

U ovim satima se poklapaju aktivnosti zapadnih i azujskih trgovaca, sugerišu iz LongHash-a, dodajući da je 1 sat ujutro početak radnog dana u Aziji i početak večeri u Severnoj Americi. Kako trgovci iz Azije reaguju na vesti dana ujutro, trgovci iz Severne AMerike su još uvek budni da bi odgovorili na tu rekaciju, navodi se u kompaniji.

U međuvremenu, bitkoin je povratio svoju podršku na nivou od 10.000 dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline