Indija: Policijski nadzornik uhapšen u slučaju iznude bitkoina

Policijski nadzornik iz Gujarata u Indiji uhapšen je u vezi sa navodnim kidnapovanjem i iznuđivanjem bitkoina od strane jednog biznismena, zbog čega je deset policajaca već optuženo – izveštava nas Hindustan Times (ponedeljak 23. april).

Indijski biznismen Sajleš Bat prijavio je da su ga policajci tukli, iznuđivali novac od njega, a potom ga kidnapovali i zadržali u zatvoru dok nije platio dodatnu otkupnu sumu u kriptu. Vrednost kripta za koju se navodi da mu je iznuđena je oko 2 miliona dolara.

Nadzornik Jagdiš Patel, uhapšen je u svojoj zvaničnoj rezidienciji u Amreli pre dve noći i biće “ispitivan zajedno sa optuženim policijskim inspektorom Anantom Patelom”, sudeći po jednom policijskom službeniku – navodi Hindustan Times. Prethodni izveštaji o Batovoj tvrdnji ukazuju da je inspektor Patel pobegao, ali Hindustan Times dodaje da je on od prošle nedelje u zatvoru.

U vezi sa ovim slučajem, još tri policajca i jedan advokat su uhapšeni, prema navodima Hindustan Times-u.

List piše da će verovatno biti ispitivan i bivši član političke partije “Gujarat Parivartan Party”, Nalin Kotadija. Bat je je imenovao Kotadiju koji ga je pritiskao da prihvati zahtev za otkupom svoje slobode.

U većem slučaju krađe u Indiji, indijska kripto berza Coinsecure je prijavila gubitak od oko 485 bitkoina (oko 4,4 miliona dolara po trenutnoj vrednosti bitkoina) zbog navodnog “neprofesionalnog” ponašanja zaposlenog radnika.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline