Hong Kong: Regulator za hartije od vrednosti gasi ICO projekat, kompaniji nalaže refundaciju sredstava

Komisija za hartije od vrednosti i fjučers trgovanja Hong Konga (SFC) je stopirala inicijalnu ponudu novčića kompanije Black Cell Technology na osnovu toga što ponuda predstavlja neregistrovanu kolektivnu investicionu šemu (CIS) – sudeći prema izveštaju sa SFC-ovog sajtaobjavljenom 19. marta.

Black Cell sada mora da izvši refundaciju svim investitorima iz Hong Konga koji su uložili sredstva u token koji bi bio podržan mobilnom aplikacijom “Krops“, tržišta poljoprivrednih proizvoda.
Black Cell je promovisao svoj ICO na svom sajtu, govoreći investitorima da će njihove investicije finansirati razvoj mobilne aplikacije i da će dati vlasnicima tokena prava odnosno udeo u akcijama BLack Cell-a. Ovu praksu SFC smatra CIS-om, a shodno tome je ona “hartija od vrednosti” i zahteva pre svega registraciju kod regulatora pre nego što se proda investitorima.

Filipinska komisija za hartije od vrednosti i razmenu je krajem januara ove godine podnela naredbu za prekid i obustavu rada četiri kompanije povezane sa Black Cell-om i Krops-om, zbog ponuda nelicenciranih hartija od vrednosti u formi Krops tokena.

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) je preduzela striktne korake vezane za ICO projekte koji se ne pridržavaju zakona o vrednosnim hartijama. Dok je šef SEC-a Džej Klejton nedavno napomenuo da svaki ICO koji je on video treba smatrati hartijom od vrednosti i da treba biti registravan kod SEC-a pre nego što bude prodat američkim investitorima.
Pretorijanska grupa, “Cryptocurrency Real Estate Investment Vehicle (CReIV),” bi mogla da pokrene prvi (kod SEC-a) registrovani ICO projekat u SAD, nakon što je ranije ovog meseca objavljeno da su podneli prijavu svog tokena sa ciljem da ga registruju kao hartiju od vrednosti.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline