Hakovan Bithumb, šesta berza po obimu trgovanja na svetu

Vodeća južnokorejska kripto berza Bithumb je hakovana, ukradeno kriptovaluta u vrednosti od 30 miliona dolara.

Hakeri su iz vodeće južnokorejske kripto berze, Bithumb, ukrali kriptovalute u vrednosti od 30 miliona dolara, javlja Cointelegraph Japan. Rezultat toga je obustava svih depozita i plaćanja na berzi.

Berza navodi da će šteta biti nadoknađena svim korisnicima kao i da će sva sredstva biti prebačena u ‘cold wallet’:

“(Obaveštenje o obustavljanju svih usluga)

Nakon provere, potvrđujemo da je ukradeno 30 miliona dolara u kriptovalutama. Sve ukradene kriptovalute će Bithamb refundirati korisnicima i sva sredstva se prenose u ‘cold wallet’.”

Bithamb je preneo veliku količinu itirijuma u svoj “cold wallet” nakon što su nedavno uočili šta se desilo. 16. juna Bithamb je najavio pregled servera, kako bi se sigurnost podigla na maksimalni nivo. Održavanje je planirano od 5:20 ujutru do 9:00, ali je planirano vreme prekoračeno.

Prema rečima korejskih službenika iz Sentinel Protokola, koji je specijalizovan za hakovanje, prevare i otkrivanje prevara, ‘hot wallet’ je hakovan u noći 19. juna, a među ukradenim novčićima nalazi se i ripl.

Pema CoinMarketCap-u, Bithumb-ov 24-časovni obim trgovanja u vreme pisanja teksta je preko 374 miliona dolara, što ga čini šestom berzom po veličini na svetu.

Ranije ovog meseca hakeri su ukrali oko 37 milona dolara iz južnokorejske kripto berze Conrail. Iako je Coinrail rangirana tek na 99. mestu najvećih kripto menjačnica u svetu po obimu trgovine, neki od medija tvrde da je hak odgovoran za rušenje kripto tržišta. Novinar i komentator Džozef Jang je rekao:

“The Wall Street Journal smatra da cena bitkoina nije pala 11% zbog hakovanja male berze kriptovaluta u Južnoj Koreji, koju koristi mali obim korisnika. Bitkoin je pao zato što su ljudi više prodavali novčiće, nego što su bili spremni da ih kupe, mali hak svakako nije razlog za pad.”


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit