Gotovo rekordni AUM kripto institucionalnih proizvoda

Institucionalni ulagači nastavljaju veliku akumulaciju Bitcoina unatoč tome što su cijene skočile na najvišu razinu u posljednjih pet mjeseci.

Prema tjednom izvješću CoinSharesa od 12. listopada o protoku digitalnog fonda, više od 226 milijuna dolara kapitala pristiglo je u institucionalne Bitcoin proizvode prošlog tjedna. Bitcoin proizvodi dominirali su priljevima treći uzastopni tjedan, doživjeli su povećanje od 227% iz tjedna u tjedan. Veliki priljevi poklopili su se s cijenom Bitcoina koja se za tjedan dana povećala 12,5%.

CoinShares pripisuje pozitivan pomak u sentimentu prema Bitcoinu nedavnim izjavama predsjednika američkog Povjerenstva za vrijednosne papire i burze (SEC) Garyja Genslera koji sugerira da je dugo očekivano odobrenje prvog američkog Bitcoin ETF-a moglo biti iza ugla. Prošli tjedan smo izvijestili kako je Bloombergov analitičar izjavio da postoji 75% šanse da ETF bude odobren u listopadu, a izgleda da je bio u pravu.

Kripto institucionalni proizvodi blizu rekordnog AUM-a

Zbog sve veće institucionalne aktivnosti oko Bitcoina, kombinirana imovina pod upravljanjem (AUM) institucionalnih kripto proizvoda prošli je tjedan porasla na 66,7 milijardi dolara. Prema procjeni CoinSharesa, ukupni AUM je samo 5% udaljen od rekordnog AUM-a koji je postignut u svibnju.

Institucionalni altcoin proizvodi imali su mješovitu izvedbu tijekom tjedna, pri čemu su proizvodi Solane i Cardana generirali priljev od 12,5 milijuna dolara i 3 milijuna dolara. Međutim, fondovi koji nude izloženost Etheru, Polkadotu i Rippleu pretrpjeli su odljev od 13,6 milijuna dolara, 2,1 milijun dolara i 600.000 dolara.

Ukupno, kripto investicijski proizvodi sada bilježe priljev osam tjedana zaredom. Mnogi promatrači pripisuju nedavni bullish zamah Bitcoina očekivanjima da će SEC uskoro odobriti Bitcoin ETF temeljen na futuresima.

Dok je SEC prethodno odbio svaku prijavu koju je zaprimio za fizički podržane Bitcoin ETF-ove, SEC trenutno razmatra četiri aplikacije za ETF-ove kojima se trguje na temelju reguliranih terminskih ugovora CME-a.

Budući da CME-ova terminska tržišta nude proizvod koji je već osiguran i nadziran od strane američkih regulatora, stručnjaci poput Bloombergovog višeg analitičara za ETF Erica Balchunasa vjeruju da su Bitcoin futures ETF-ovi  “vjerojatno na rasporedu” ovog mjeseca da dobiju regulatorno zeleno svjetlo.

* indicates required

The post Gotovo rekordni AUM kripto institucionalnih proizvoda appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit