Google dodaje itirijum blokčein ‘dataset’ na svoju platformu za ‘big data’ analizu

Tim Google Cloud-a zvanično je učinio Itirijum (ETH) bazu podataka dostupnom u BigQuery-u, kompanijski ‘big data’ centar za analitiku, prema Google-ovom zvaničnom blogu od 29. avgusta.

Itirijum blokčein podaci objavljuju se u dataset-u i ažuriraju svakodnevno. Kako tim objašnjava, alat je kreiran da pomogne u donošenju poslovnih odluka, daje prioritet poboljšanjima u samoj arhitekturi Itirijuma (na primer, za pripremu ažuriranja) i prilagođavanje bilansa stanja, npr. koliko brzo novčanik može da se rebalansira.

Kako Google objašnjava, Itirijum blokčein sadrži API-e za nasumične funkcije, kao što je provera statusa transakcije, traženje transakcija po novčanicima i provera stanja na novčaniku. Ipak, krajnje tačke API-a se ne mogu lako postići. Iz tog razloga, funkcije BigQueri OLAP-a pomažu u nagomilavanju takvih tipova podataka i vizualizuju ih.

Ethereum transfers and transactions costs in 2018

Osim toga, softver baziran na Google Cloud-u sinhronizuje Itirijum blokčein sa računarima koji koristi Parity – britanskog provajdera infrastrukturnog softvera za interakciju sa Itirijum mrežom, koja vrši dnevno izvlačenje podataka iz Itirijum blokčein registra i čuva podatke raspoređene po datumima u BigQuery-u za istraživanje.

Google takođe prikazuje neke primere upotrebe novog alata. Jedan od njih se odnosi na CryptoKitties – igru baziranu na Itirijum blokčeinu koji je najpopularniji ERC-721 pametni ugovor po broju transakcija. BigQueri prikuplja podatke o nalozima koji poseduju najmanje 10 CryptoKitties (boja na grafikonu označava vlasnika) i reproduktivnu sposobnost karaktera (veličina).

CryptoKitties infographic of owners and CryptoKitties’ reproductive fitness

Google se ove godine već proširio na alate i usluge bazirane na blokčeinu. Kompanija je u februaru kreirala sličan alat za bitkoin (BTC) blokčein za vizuelizaciju transakcija, otkrivanje anomalija i izvlačenje neophodnih podataka iz blokčein registra.

Kao što je Cointelegraph objavio u julu, Google je takođe sarađivao sa kompanijama koje su usmerene na blokčein, Digital Asset i BlockApps, kako bi ponudio nova rešenja za tehnologiju distribuiranog registra (DLT) na Google Cloud platformi.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit