Finastra se pridružuje RippleNet-u radi podrške jeftinijim prekograničnim plaćanjima

Kompanija za finansijski softver sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu Finastra se udružila sa Ripple-om kako bi se pridružila RippleNet-u, globalnoj mreži za plaćanje putem blokčeina sa preko 200 članova.

Brža integracija sa partnerima

Kao što je Ripple zvanično najavio 9. oktobra, novo partnerstvo će omogućiti stotinama klijenata Finastra-e da se povežu i sklope transakcije s RippleNet-om radi pružanja bržih i jeftinijih prekograničnih plaćanja.

Zauzvrat, preko 200 finansijskih institucija na RippleNet-u imaće pristup Finastra-inoj mreži banaka, omogućavajući klijentima pristup i međusobno partnerstvo, saopštila je firma.

Korisnici će moći da šalju međunarodne isplate sa praćenjem toka transakcije od početka do kraja i nadgledanjem naknada, vremena transakcije i statusa. Saradnja takođe namerava da poveća brzinu integracije sa drugim mrežnim partnerima i omogući brže nadogradnje, navodi se u najavi.

Likvidnost na zahtev sa XRP

Pored toga, klijenti Finastra-e će imati mogućnost korišćenja likvidnosti na zahtev, koristeći Ripple-ovu kriptovalutu XRP za prekogranična plaćanja.

Rajtiš Sejn, stariji potpredsednik FMS Finastra, primetio je da partnerstvo sa firmom poput Ripple-a posebno koristi klijentima u „geografskim područjima gde su troškovi bankarstva visoki“. Dodao je:

„Saradnja Finastra-e sa Ripple-om je još jedan jak primer verovanja Finastra-e da je budućnost finansija otvorena i pokazuje našu posvećenost da klijentima donesemo najnovije inovacije i izbore.“

U međuvremenu, Finastra je aktivni igrač u sferi blokčein aplikacija za finansije. U maju 2019. kompanija je dodala još tri banke – BNP Paribas, Natixis i Societe Generale – na svoju platformu za sindicirane kredite zasnovane na blokčeinu „R3 Corda“.

Kao što je Cointelegraph izvestio 3. oktobra, Samsung-ov servis za mobilno plaćanje Samsung Pay je sklopio partnerstvo sa članom RippleNet-a Finablr radi pružanja prekograničnog plaćanja korisnicima putem aplikacije Money Transfer.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit