Fidelity Investments: Tim za digitalnu imovinu u potrazi za talentima

Holding kompanija Fidelity Investments iz SAD-a traži talente za svoje odeljenje za digitalnu imovinu, Fidelity Digital Assets.

Američka kompanija za upravljanje investicijama Fidelity Investments traži talente za svoje odeljenje za digitalnu imovinu, Fidelity Digital Assets, prema listi ponuda za posao u kompaniji.

Fidelity traži devet profesionalaca u oblastima, od analitike i inženjerstva podataka do arhitekture blokčein rešenja i blokčein inženjeringa.

Kompanija zapošljava potpredsednika za arhitekture rešenja (blokčein, kriptovalute) i blokčein softverskog inžinjera, među ostalim. Neke od ponuda za posao zahtevaju stručnost u oblastima kao što su kriptografija, kriptovalute, sajber bezbednost i data.

Kao što je ranije objavljeno, Fidelity – koji navodno planira da u narednim sedmicama uvede trgovanje bitkoinom (BTC) za institucionalne klijente – napravio je niz radnih mesta u poslednjih nekoliko meseci.

Bivši izvršni direktork britanske investicione banke Barclays, Kris Tirer, pridružio se Fidelity Digital Assets, a bivša izvršna direktorka Coinbase-a Kristin Sandler imenovana je za direktora prodaje i marketinga.

Fidelity Digital Asset je u martu ove godine uveden sa odabranom grupom klijenata. Tada su iz kompanije naveli: “U direktnoj smo komunikaciji sa odabranom grupom kvalifikovanih klijenata i nastavićemo polako.”

Kao što je pokazalo istraživanje investicija Fidelity Investments početkom maja, 22% institucionalnih investitora već poseduje digitalnu imovinu, dok je 47% ispitanika izjavilo da u svojim investicionim portfolijima vide mesto za digitalnu imovinu. Istraživanje je, međutim, pokazalo da su nejasne regulative, nestabilnost, ograničeni rezultati i nedostatak osnova navedeni kao glavne prepreke za ulaganje u digitalnu imovinu.

 


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline