eBay akvizirao NFT kompaniju KnownOrigin

eBay, gigant u sektoru e-trgovine, najavio je akviziciju kripto kompanije KnownOrigin, tržišta za NFT-ove koje će pomoći eBayu u daljnjem prodoru u svijet blockchain tehnologije i digitalnih kolekcionarskih predmeta.

Prema priopćenju za javnost u srijedu, tvrtka KnownOrigin sa sjedištem u Manchesteru kupljena je za nepoznat iznos. Tvrtka omogućuje umjetnicima i kolekcionarima stvaranje, kupnju i preprodaju NFT-a putem transakcija na blockchainu. Suosnivač KnownOrigina David Moore u izjavi je rekao da je tvrtka osnovana kako bi “osnažila kreatore i kolekcionare dajući im mogućnost prikazivanja, prodaje i prikupljanja jedinstvenih, provjerenih digitalnih predmeta”, dodajući da:

“Budući da interes za NFT-ove nastavlja rasti, vjerujemo da je sada pravo vrijeme za partnerstvo s tvrtkom koja ima doseg i iskustvo eBaya.”

eBay je korisnicima počeo dopuštati kupnju i prodaju NFT-ova u svibnju prošle godine, u vrijeme kada je sve veći interes javnosti za digitalne kolekcionarske predmete rezultirao naglim povećanjem cijena. U svibnju je gigant e-trgovine najavio svoju debitantsku kolekciju NFT-a kroz suradnju s OneOf-om, ekološkom NFT platformom. Izvršni direktor eBaya Jamie Iannone rekao je:

“KnownOrigin je izgradio impresivnu, strastvenu i odanu grupu umjetnika i kolekcionara, što ih čini savršenim dodatkom našoj zajednici prodavača i kupaca. Veselimo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu ovim inovatorima dok se pridružuju zajednici eBaya.”

Ovaj potez signalizira kontinuirani interes eBaya za korištenje kriptovaluta i blockchain tehnologije kako bi poboljšao svoje poslovanje. eBay je jedno od prvih web-mjesta za e-trgovinu, a sada ima za cilj postati poželjna destinacija za generaciju Z i milenijalce. Ranije ove godine rečeno je da tvrtka već neko vrijeme istražuje integraciju kripto plaćanja.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, stotine NFT projekata pojavile su se u svijetu kriptovaluta, naizgled oponašajući višemilijunsku prodaju digitalnih umjetničkih djela na online tržištima. Uključivanje NFT-a u etablirano tržište poput eBaya, s približno 187 milijuna aktivnih kupaca, ima mogućnost značajno povećati vidljivost i volumen trgovanja.

* indicates required

The post eBay akvizirao NFT kompaniju KnownOrigin appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit