Dvije najveće argentinske banke uvode kripto usluge

Dvije najveće privatne banke u Argentini, Banco Galicia i Brubank, najavile su da će svojim klijentima omogućiti kupnju kriptovaluta.

Najveća argentinska banka, Banco Galicia, prihvatila je kriptovalute i omogućit će svojim klijentima kupnju kupnju četiri glavne kriptovalute (BTC, ETH, USDC i XRP) putem svojih računa u banci.

Prema pisanju Bloomberga, 60% ispitanika u anketi provedenoj diljem Argentine, zatražilo je veći pristup kriptovalutama, što je ubrzalo odluke banaka da klijentima omoguće uslugu trgovanje kriptovalutama.

Podružnik tvrtke za istraživanje tržišta Americas Market Intelligence, Ignacio Carballo, objavio je u utorak potvrdu sa snimkama zaslona banke Banco Galicia koja je počela podržavati kupnju Bitcoina (BTC), Ethera (ETH), USD Coina (USDC) i Ripplea (XRP).

Kripto u Argentini

Južnoamerička nacija ima šestu najvišu stopu usvajanja kriptovaluta na svijetu. Prema podacima tvrtke specijalizirane za podatke o tržištu i potrošačima, Statista, procjenjuje da je 21% Argentinaca koristilo ili posjedovalo kriptovalute do 2021. godine.

Omogućavanje klijentima da kupuju Bitcoin i druge kriptovalute putem svoje banke moglo bi pomoći Argentincima da imaju pod kontrolom katastrofalnu inflaciju u zemlji.

Posljednji podaci Trading Economicsa za praćenje ekonomskih podataka kažu da je stopa inflacije u Argentini u travnju ove godine iznosila 55%. Zagovornici kažu da nestašica i decentralizacija Bitcoina ovu kriptovalutu čine idealnom zaštitom od inflacije.

Prošlog mjeseca, grad Sorradino u Argentini kupio je rudarske platforme i planirao započeti rudarsku operaciju kao način zarade Bitcoina za borbu protiv inflacije. Njegov prihod od rudarenja procijenjen je na nekoliko stotina američkih dolara mjesečno.

Uzevši u obzir visoku stopu usvajanja, gradonačelnik argentinskog glavnog grada Buenos Airesa, Horacio Rodriguez Larreta, najavio je krajem prošlog mjeseca da će grad početi prihvaćati kriptovalute kao sredstvo plaćanja za javne financijske usluge. Grad također planira pokrenuti platformu za digitalnu identifikaciju (DID) temeljenu na blockchainu za svoje stanovnike.

Međutim, Argentina nije najveća zemlja u Južnoj Americi koja je krenula s usvajanjem kriptovaluta. Brazilski senat konačno je 26. travnja odobrio Zakon o Bitcoinu koji bi mogao pomoći u kreiranju prijeko potrebnog regulatornog okvira za lokalnu kripto industriju.

* indicates required

The post Dvije najveće argentinske banke uvode kripto usluge appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit