Duvanski gigant Philip Morris procenjuje da bi mogao da uštedi do 20 miliona dolara korišćenjem blokčein tehnologije

Međunarodna duvanska kompanija Philip Morris razmišlja o upotrebi blokčein tehnologije u praćenju akciznih markica na kutijama za cigarete, potvrdio je portparol firme za Cointelegraph 26. aprila.

Philip Morris International nastoji da implementira nove tehnologije kao što je blokčein kako bi poboljšao efikasnost, transparentnost i ekonomičnost svog poslovanja, rekao je predstavnik kompanije Cointelegraph-u.

Konkretno, Nitin Manoharan, globalni šef arhitekture i tehnoloških inovacija Philip Morris-a, nedavno je procenio da bi Philip Morris mogao da uštedi i do 20 miliona dolara smanjenjem papirologije za porezne marke i prevare sa blokčeinom, prema navodima CoinDesk-a. Manoharan je, kako se izveštava, tvrdio da ručni rad i povezani falsifikovani rizici na kraju koštaju industriju i državne uprave 100 miliona dolara godišnje.

Mada je Manoharan navodno rekao da je praćenje poreskih markica samo jedna od šest blokčein aplikacija za koje Philip Morris želi da nastavi sa radom sledeće godine, portparol kompanije pojasnio je Cointelegraph-u da će Philip Morris slediti vladine smernice po tom pitanju.

Ranije ove godine, Rojters je izvestio da je veliki broj duvanskih radnji u Parizu počelo da prodaje bitkoin (BTC) za fiat novac uprkos regulatornoj neizvesnosti.

Nedavno, kompanije Iota i Evrythng, koja se bavi internetom stvari (IoT), najavile su saradnju u primeni blokčein i IoT tehnologija kako bi povećale transparentnost lanaca snabdevanja potrošačkih dobara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit