Dubai pokreće blokčein poslovni registar za lakši pristup tržištu

Dubai se udružio sa IBM-om kako bi pokrenuo blokčein registar, koji bi pomogao preduzećima da rade pod njegovom jurisdikcijom. Poslednji korak u gradskoj 2020 blokčein strategiji objavljen je putem saopštenja za medije, 1. maja.

U projektu Dubai blokčein poslovnog registra će učestvovati Smart Dubai i Dubai Silicon Oasis Authority (DSOA), dok će se vlada uključiti putem Odeljenja za ekonomski razvoj (DED).

Zajedno, oni će nastojati da dodaju određene karakteristike na postojećem blokčeinu za poslovne projekte u Dubaiju, poznatom pod nazivom Ujedinjen trgovački registar (UCR).

Registar će čuvati informacije o registraciji kompanija, a pratiće i promene i tako “će olakšati proces uspostavljanja i poslovanja preduzeća, uspostaviti digitalnu razmenu trgovinskih dozvola i srodne dokumentacije za sve poslovne aktivnosti i osigurati regulatornu usklađenost sa poslovnim ekosistemom u Dubaiju”, objašnjava se u saopštenju.

Blokčein strategija 2020 postigla je stabilan napredak od svog nastanka 2016. godine. Vlasti imaju za cilj da transformišu emirate u središte za tehnologiju, koristeći je za snabdevanje opštinskih aparatura, kao što su javne usluge i šire.

“Sa ujedinjenim blokčein registrom, investicije, kao i poslovanje, će postati u Dubaiju besprekorno i korisno iskustvo, kao i svedočenje za uspešne inovacije”, izjavio je Sami Al Qamzi, generalni direktor DED-a.

Generalni menadžer IBM-a za Bliski istok, Amr Refaat, podelio je njegov entuzijazam. IT gigant je postao predvodnik u eksperimentisanju sa blokčeinom o svom trošku, u poslednje dve godine.

“Dubai je predvodnik u inovacijama, sa mnogo ambicioznih projekata, koji su već postali stvarnost”, rekao je.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline