Deloitte: 75% maloprodavaonica u SAD-u planira uvesti kripto plaćanja

Prema novom istraživanju, tri četvrtine trgovaca u Sjedinjenim Državama planiraju prihvatiti plaćanja kriptovalutama ili stablecoinima u sljedeće dvije godine.

Također je otkriveno da više od polovice velikih trgovaca na malo s prihodima većim od 500 milijuna dolara trenutno troše milijun ili više dolara na izgradnju potrebne infrastrukture kako bi se to ostvarilo.

Informacija je otkrivena u Deloitteovom izvješću “Trgovci se pripremaju za kripto” objavljenom u suradnji s PayPalom 8. lipnja.

Velika većina, oko 85%, ispitanih trgovaca izjavila je kako predviđa da će plaćanja kriptovalutama biti sveprisutna u njihovim industrijama za pet godina.

U anketi je sudjelovalo 2000 viših rukovoditelja u maloprodajnim organizacijama u SAD-u između 3. prosinca i 16. prosinca 2021. kada su cijene kriptovaluta još uvijek bile visoke, ali rezultati su tek sada objavljeni. Rukovodioci su bili ravnomjerno raspoređeni među sektorima kozmetike, digitalne robe, elektronike, mode, hrane i pića, kuće i vrta, ugostiteljstva i slobodnog vremena, osobnih i kućanskih dobara, usluga i prijevoza.

Male i srednje tvrtke također ulaze u ovu priču pošto je 73% trgovaca s prihodima između 10 milijuna i 100 milijuna dolara reklo da ulažu između 100.000 i milijun dolara kako bi podržali potrebnu infrastrukturu.

Potrošači traže kripto plaćanja

Interes potrošača potiče prihvaćanje trgovaca, a 64% trgovaca signalizira da su njihovi kupci izrazili značajan interes za korištenjem kriptovaluta za plaćanja. Otprilike 83% trgovaca očekuje značajno povećanje interesa tijekom 2022.

Gotovo polovica očekuje da će njihovo usvajanje kriptovalute poboljšati korisničko iskustvo, otprilike isto toliko vjeruje da će povećati njihovu korisničku bazu, a 40% se nada da će njihov brend biti percipiran kao “najbolji”.

Trgovci na malo optimistični u pogledu digitalnih valuta

Od trgovaca koji već prihvaćaju kriptovalute, 93% je izvijestilo o pozitivnom utjecaju na metriku svojih kupaca.

Izazovi usvajanja koje trgovci navode uključuju sigurnost platnog sustava (43%), promjene regulativa (37%), volatilnost (36%) i nedostatak proračuna (30%). Složenost integracije kriptovaluta sa sustavima i složenost integracije više kriptovaluta bili su najveći izazov prema 45% ispitanika.

Deloitte je rekao da očekuje da će “nastavak edukacije” stvoriti dodatnu jasnoću za regulatore, omogućujući šire prihvaćanje skupa proizvoda i usluga.

* indicates required

The post Deloitte: 75% maloprodavaonica u SAD-u planira uvesti kripto plaćanja appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit