Coinbase želi da registruje termin “BUIDL” kao zaštitni znak

Jedna od najvećih kripto berzi Coinbase želi da registruje industrijski izraz “BUIDL” kao žaštitni znak, prema zahtevu koji je podnet u američkom Zavodu za patente i žigove (USPTO) 2. oktobra.

Reč je namerno pogrešno pisanje “build” (izgraditi) i slično je reči “hodl”, reč kripto zajednice koja ukazuje na držanje kriptovaluta umesto prodaje. U kripto prostoru, “BUIDL” naziv se odnosi na fokusiranje na izgradnju proizvoda kao način da podrži industriju, za razliku od držanja kripto imovine kao investitor.

Prema dokumentu za prijavu kompanija želi da registruje “BUIDL” kao žaštitni znak, objašnjavajući da se “sastoji se od standardnih znakova, bez zahteva za određeni stil fonta, veličinu ili boju”.

Identifikacija oznake u zahtevu navodi da se termin odnosi na “softver kao usluga” (SaaS) koji “sadrži softver za transakcije koji koriste virtualnu valutu.” Konkretno, “BUIDL” SaaS usluge uključuju “softver za upravljanje, kupovinu, prodaju, skladištenje, transakcije , razmenu, slanje i prijem virtualne valute.”

Ovog leta, Cointelegraph je objavio da je Coinbase patentirao novu predloženu metodu za osiguranje plaćanja bitkoinom (BTC).

U septembru, investitori kripto industrije Kameron i Tajler Vinklvos podneli su patent USPTO-u za “sigurno skladištenje digitalnih imovina”.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit