CME Grupa uvrstila u ponudu indeks cene itirijuma

Čikaška trgovačka berza (CME) je u saradnji sa Crypto Facilities-om, britanskom berzom digitalnih sredstava specijalizovanom za kripto fjučerse, pokrenula CME CF iter-dolar referentnu stopu i indeks u realnom vremenu, navodi se u saopštenju od 14. maja. Indeks će obezbediti korisnicima pristup iteru (ETH) izraženom u dolarima u realnom vremenu.

Prema saopštenju za medije, stopa CME CF iter-dolar će “obezbediti standardizovanu referentnu stopu i odgovarajući indeks cena”. Obe cene će obračunavati Crypto Facilities, a zasnivaće se na transakcijama i aktivnostima iz kripto centrala Bitstamp i Kraken. CME grupa dalje navodi da “nadzorom nad proizvodima upravlja nezavisni odbor koji utvrđuje kodeks ponašanja i sastaje se kako bi kontrolisao standarde u praksi.”

Prema navodima iz CME-a:

“Proizvodi uključuju indek cene u realnom vremenu pod nazivom CME CF iter-dolar indeks u realnom vremenu, poznat i kao ETH_RTI_USD, a referentna stopa pod nazivom CME CF iter-dolar referentna stopa, poznata pod nazivom ETH_RR_USD…ETH_RTI_USD je indeks u realnom vremenu itera izraženog u američkim dolarima, svake sekunde, 365 dana u godini. Ovaj indeks obezbeđuje transparentnost u realnom vremenu za cenu itera izraženu u američkim dolarima. ETH_RR_USD je dnevna referentna stopa itera u američkim dolarima.”

Tim MekKort, direktor za derivate kapitala i alternativne instrumente u CME-u navodi:

“Referentna stopa itera i indeks u realnom vremenu su dizajnirani da zadovolje potrebe tržišta koje se stalno menja. Obezbeđivanje transparentnosti cena i pouzdan izvor referentnih cena je ključni razvoj za korisnike Itirijuma.”

Tržište bitkoin fjučersa je pokrenuto u decembru 2017. godine od strane CBOE i CME berzi. Nedavno je Crypto Facilities, koji je regulisan od strane Uprave za finansijsko upravljanje u Velikoj Britaniji, predstavio “prve regulisane” fjučers ugovore za ETH. Ovi proizvodi će omogućiti investitorima da uzmu duge i kratke pozicije za ETH.

Početkom maja, banka Federalnih rezervi San Franciska je objavila da je na pad cene bitkoina, nakon vrhunca od 20.000 dolara, uticalo pokretanje trgovanja bitkoin fjučersima.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline