Čile usvaja blokčein tehnologiju za nacionalnu energetsku mrežu

Čileanska regulatorna agencija za energiju, Comisión Nacional de Energía de Chile (CNE), objavila je da će implementirati blokčein tehnologiju u nacionalnu energetsku mrežu, izveštava pv magazin za publikaciju trgovine 27. februara.

CNE će koristiti blokčein za autentifikaciju informacija kao što su marginalni troškovi, prosečne tržišne cene, cene goriva i usklađenost sa zakonom o obnovljivoj energiji. Izvršni sekretar CNE-a Andrés Romero izjavio je da je “približavanje” blokčeinu učinjeno zbog brige za sigurnost podataka.

“Nacionalna komisija za energetiku odlučila je da se pridruži ovoj inovativnoj tehnologiji i odlučili smo da koristimo blokčein kao digitalni beležnik, što će nam omogućiti da potvrdimo da informacije koje pružamo na otvorenom portalu podataka nisu izmenjene ili modifikovane i ostavljaju nepromenljive podatke njihovog postojanja “, izjavljuje Romero.

Romero je dodao da će tehnologija povećati poverenje u podatke koje pruža regulatorna agencija, povećavajući poverenje investitora, zainteresovanih strana i šire javnosti. Čile planira implementaciju tehnologije u martu 2018.

Blokčein tehnologija se pokazala kao korisna za energetske kompanije kao regulatorno telo u različitim sektorima industrije. S&P Global Platts je nedavno najavio da će koristiti blokčein kao rešenje za izveštavanje o informacija o nafti u UAE.

Projekat WePower je primenio blokčein rešenja za integraciju mernih podataka sa mrežnim operacijama i naprednom analizom u cilju izgradnje “pametnog merenja”. Ova platforma bazirana na itirijumu omogućava potrošačima da se direktno povezuju sa obnovljivim izvorima energije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline