CFTC tereti dvojicu optuženih za proneveru i lažno predstavljanje

Američka Komisija za trgovanje robnim fjučersima (CFTC) podigla je tužbu protiv dvojice optuženih za navodno lažno posredovanje u trgovanju bitkoina (BTC), prema zvaničnom saopštenju za javnost objavljenom u petak, 28. septembra.

Tužba CFTC-a, podneta u Okružnom sudu u severnom okrugu Teksasa, tereti dvojicu optuženih za vođednje dva lažne firme i dovođenje u zabludu javnost da ulažu u ugovore o deviznom poslovanju, kao što su forex, binarne opcije i dijamanti.

Prvobitni optuženi, koji se zove Morgan Hunt, navodno je iz Arlingtona u Teksasu i poseduje kompaniju “Diamonds Trading Investment House”. Drugi optuženi, Kim Hecroft  iz Baltimora, Merilend, navodno je vodio “First Options Trading”.

Prema saopštenju za medije, Hunt i Hecroft su oštetili najmanje dva investitora počevši od januara 2017. Optuženi su navodno ponudili da ulažu u trgovinu za beneficije svojih klijenata putem e-pošte i Fejsbuka.

Među ostalim optužbama, CFTC je spomenuo da optuženi predstavljaju istražitelja CFTC-a, kao i da koriste falsifikovane službene dokumente koji predstavljaju Generalnog branioca CFTC-a zvaničnim pečatom CFTC-a kao deo prevara. Dok CFTC nije u stvari uključen u bilo koju aktivnost koja uključuje naplatu poreza, prevaranti su kako su izveštavali predstavljali zvaničnike CFTC-a kako bi zahtevali lažno plaćanje poreza na kripto računima.

U žalbi sudu, CFTC traži odštetu za prevarene investitore, rasformiranje nezakonitih profita, građanske novčane kazne i trajne zabrane trgovanja i registracije, kao i trajnu zabranu daljeg kršenja propisa CFTC-a i Zakona o razmeni roba sa dodatom vrednosti.

Ranije ove nedelje, američki federalni okružni sud presudio je da je navodni lažni kripto token iz firme ” My Big Coin Pay” bio roba sa dodatom vrednosti, koja je dovela slučaj u nadležnost CFTC-a.

Juče je još jedan američki finansijski regulator, Komisija za hartije od vrednosti i menjačke poslove (SEC), podneo optužnicu protiv međunarodnog trgovca hartijama od vrednosti 1pool zbog navodne ponude svopa tipa hartije od vrednosti finansiranog bitkoinom.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit